Placeholder

Met de Scindapsus plant krijg je de knoflooklucht uit je huis

Dit weekend lekker gebarbecued? Dan heb je waarschijnlijk een hoop knoflooksaus gegeten. De Scindapsus plant zuivert de meest nare geuren.

We hebben weer een leuke plantentip:

de Scindapsus aka de Hulk

Wat te doen als je na een avond stappen thuis bent geëindigd met een pita kaas met knoflooksaus? Nee, er is geen plant die helpt tegen die kloppende koppijn en droge mond. Met die pijn moet je leven. Althans, vandaag. Belangrijker is de vraag hoe je die knoflooklucht je huis uit krijgt? Volg deze stappen: ruk een muntblaadje van die plant in de vensterbank af, stop in je mond en spring op de fiets naar de plantenman. Koop een Scindapsus en zet die op een licht plekje in je huis.

Volgens onderzoek van NASA halen de huidmondjes op de bladeren schadelijke stoffen uit de lucht en werken die (knoflook)geur zonder moeite weg. Wat wil je nog meer? Aspirientje misschien.

Verzorging

De Scindapsus is een makkie van een plant. Je kunt ‘m zelfs trainen om op een bepaalde manier te groeien. Zet bijvoorbeeld een stok in de pot, dan klimt de Scindapsus hieraan omhoog. Geef je de plant veel licht? Dan gaan de bladeren harder groeien. Kortom, een plant naar ons hart. Want frisse lucht en een plant die doet wat wij willen kunnen we allemaal wel gebruiken.

Devil’s Ivy

De Scindapsus kent vele bijnamen, waarvan de bekendste ‘Devil’s Ivy’ is. Deze naam dankt de plant aan z’n onverwoestbare karakter, want zelfs als je ‘m in het donker zou houden, blijft de Scindapsus groen van kleur. ‘Marble Queen’, ook een populaire bijnaam, beschrijft het uiterlijk van de plant, namelijk grote, glimmende hartvormige bladeren die groen en crèmekleur gemarmerd zijn.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl