kussen

Zó goed is zoenen voor je

Kussen, zoenen, tongen, een pakkerd geven… hoe je het ook noemt, het is gezond voor een mens. Hoe dat zit, lees je hieronder. Moet je jezelf wel éventjes los worstelen uit die gepassioneerde zoenpartij.

Calorieën verbranden

Hoppa, voordeel nummer 1! Als je je helemaal geeft tijdens een lekkere sessie kussen, verbrand je tot wel 6,4 calorieën per minuut. En extra leuk is natuurlijk dat er geen calorieën bij komen, tenzij jullie elkaar tussendoor aardbeien met slagroom voeren.

Euforie

Horen we daar endorfine en dopamine? Jazeker, beide komen vrij als je heerlijk aan het zoenen bent. En geven je dat onvergelijkbare, gelukzalige gevoel. Als je het zoenen zelfs (minstens) een kwartier doet, zou je minder van het stresshormoon cortisol aanmaken. En hee.. baat het niet, dan schaadt het niet, toch?

Bye bye, bacteriën

In theorie best vies – speeksel uitwisselen – maar als we eenmaal bezig zijn is dat wel onze laatste zorg. En laat die ontwikkeling van extra speeksel als we iemand kussen nu juist een pro zijn. Meer speeksel betekent namelijk ook dat er veel efficiënter bacteriën in je mond worden weggespoeld. En dat is weer nuttig in de strijd tegen tandbederf.

Strakke huid

Echt? Ja, echt. Je traint bijna 35 verschillende gezichtsspieren tijdens een lekkere make-out-sesh en hoe leuk is het dan dat een bijkomend voordeel is dat je huid zich daardoor vitaler voelt?

Bandbreedte

En natuurlijk is het goed voor de band tussen jullie. Partners in een vaste relatie blijven de intimiteit nodig hebben om de verbinding te voelen. Plus: het is gewoon lekker en spannend. En ook als je iets prils aan de gang hebt, blijf vooral zoenen want naast het aanmaken van gelukshormonen kom je er met zoenen gevoelsmatig algauw achter of die nieuwe vlam goed bij jou past.

Beeld: Gettyimages

Tip van de redactie

BoomBrush elektrische tandenborstel
Boombrush Ad
Boombrush 1 Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen