aarbeien-vaker-eten

Dit is waarom je vaker aardbeien zou moeten eten

Alhoewel aardbeien een seizoensfruitsoort zijn, is het toch een goed idee om ze vaker te eten. Aardbeien zijn namelijk misschien nog wel beter voor je dan je in eerste instantie zou denken… Wij leggen je met liefde uit waarom je deze rode rakkers eens wat vaker zou moeten eten, lees je mee?

Lees ook: ‘Spring rolls met aardbeien, basilicum en chocoladesaus

Vitamine C

Een portie aardbeien bevat meer vitamine C dan de meeste citrusvruchten. 150 gram aardbeien bevat namelijk 85 milligram vitamine C, wat meer dan 140 procent is van je dagelijkse benodigde hoeveelheid en meer dan je in een hele sinaasappel vindt. Vitamine C is een antioxidant die je cellen helpt beschermen tegen schade van vrije radicalen. Ook geeft het je immuunsysteem een boost, helpt het je lichaam om ijzer te absorberen en helpt het bij de aanmaak van collageen.

Fytochemicaliën

Aardbeien bevatten niet alleen veel vitaminen en mineralen, maar ook fytochemicaliën. Dit zijn bestandsdelen die we kunnen zien als antioxidanten. Deze geven aardbeien een ontstekingsremmende werking, zorgt ervoor dat ze helpen tegen diabetes en geeft een boost aan je hersenen.

Vezels

Last but not least zitten aardbeien ook vol met vezels. Vezels zijn een belangrijke voedingsstof en zijn belangrijk voor een goede darmgezondheid. Ze helpen namelijk je bloedsuikerspiegel reguleren en houden je cholesterollevels onder controle. 150 gram aardbeien bevat al 3 gram vezels. Een goed excuus dus om vaker aardbeien in je maaltijden te verwerken!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen