Placeholder

Zo kom je over als die energieke professional

Je bent razend druk met van alles, maar je hebt het gevoel dat je eigenlijk nergens aan toekomt. Om moe van te worden. Zichtbaarheidsspecialist Mirjam Hubregts laat je in haar nieuwe blog zien hoe je kunt veranderen in een energieke professional.

 

De dag vliegt voorbij. Je begint op tijd en vertrekt weer te laat of je neemt zelfs werk mee naar huis. Je neemt geen tijd om nu eindelijk eens goed te gaan zitten voor die enorme taak die nu echt een keer af moet. Eigenlijk kom je helemaal nergens aan toe.

Je wordt geleefd door de waan van de dag. De dag vult zich met allerlei ad-hoc klusjes, vragen, mailtjes, telefoontjes… Je wordt er ontzettend moe van en mist een voldaan gevoel. Misschien denk je:  ‘Ik moet gewoon nog eventjes deze klussen afmaken. Even een tandje erbij, even doorzetten, daarna wordt het wel rustiger.’

Wake up! Het wordt nooit rustiger!

Lees ook de vorige blog van Mirjam:
Kleding op de werkvloer: 5 tips voor een succesvolle profilering

Moe en ontevreden

Die waardering voor je werk ga je zo zeker niet krijgen. Ze zien niet hoe hard je hebt gewerkt. Je collega’s en leidinggevende zien iemand die moe en misschien zelfs ontevreden en geïrriteerd is van al dat gestres. Kijk eens in de spiegel en vraag je af wat je zelf ziet. Waarschijnlijk zie je niet die energieke professional die je bent.

Zo kom je wel over als die energieke professional:

 1. Stel een duidelijk doel voor de dag
  Wat wil je in elk geval af hebben? Plan hiervoor tijd in en rond dit ook echt af. Bedenk je of al die ad-hoc klusjes wel echt nodig zijn. En vooral of het nu moet en of jij dat moet doen. Delegeer waar mogelijk
 2. Neem elke dag tijd om met collega’s en je leidinggevende te praten
  Ook, of juist, als je vanuit huis werkt. Houd ze op de hoogte waar je mee bezig bent
 3. Sla ook je lunch niet over
  Dit is juist een mogelijkheid om met anderen af te spreken en bij te praten
 4. Houd bij wat je op een dag hebt gedaan
  Als je dat terugleest heb je een meer voldaan gevoel over de dag. Dat straal je dan ook uit
 5. Zorg ervoor dat de buitenkant de binnenkant versterkt
  Draag verzorgde kleding die je gewenste professionele imago ondersteunt

Make it work!

Mirjam Hubregtse

Over Sascha en Mirjam

Elke maand lees je op Sante.nl een blog over zichtbaarheid op de werkvloer, afwisselend geschreven door Sascha Bertus en Mirjam Hubregtse. Het duo heeft zich gespecialiseerd in zichtbaarheid op de werkvloer en is er voor die mensen die te horen krijgen dat ze zichzelf eens wat zichtbaarder zouden moeten maken. Juist die mensen houden er helemaal niet van om in de spotlights te staan en zichzelf op de borst te slaan en lopen daardoor sneller vast in hun carrière. Sascha Bertus is auteur van Verpak je Succes! en Mirjam Hubregtse is auteur van Profileren zonder Opscheppen.

De auteurs zijn ook managing partners van Room to Grow, een klein en persoonlijk trainingsbureau dat zich door haar specialisme mag scharen tussen de ‘grote jongens’ in de opleidingsprogramma’s van grote banken en diverse multinationals.

Gerelateerde artikelen