Energierekening

Zo houd je je energierekening laag

De herfst in combinatie met veel thuiswerken, dat leidt tot een hogere energierekening. De verwarming gaat hoger, de computer, lampjes en het koffieapparaat… ze vragen allemaal om stroom. Met deze tips houd je je energierekening laag.

Energieleverancier

Begin met het kiezen van een energieleverancier die bij jou past. Laat je niet verleiden door cadeaus die je krijgt als je een (langdurig) contract afsluit. Het gaat om het juiste contract en niet om die tablet of smartwatch. Overstappen? Dat kan heel gemakkelijk, daar hoef je het niet om te laten.

Lees ook:Hoeveel geld bespaar je als je kouder wast?

Apparaten uit

Zet de wasmachine en droger uit als je deze niet gebruikt. Lampjes laten branden is sowieso zonde van de energie, want dan is er toch sprake van verbruik. Hang je wasje ook eens aan de lijn. En zet de tv uit als je niet kijkt. Een beetje consuminderen en letten op het energieverbruik van elektrische apparaten in je huis, is zo gek niet.

Kies een gunstige werkplek

In verband met thuiswerken: het kan slimmer zijn om een bureautje in de huiskamer te zetten als die ruimte de hele dag verwarmd wordt, in plaats van ook nog een aparte kamer in huis op temperatuur brengen.

– Dit artikel is een samenwerking met Pricewice.nl

Gerelateerde artikelen