koffer bagage vakantie inpakken

Wat mag er niet ontbreken in je koffer als je op vakantie gaat

Of je nu al weken van tevoren begint met spullen klaarleggen voor je vakantie, of dat je alles op het laatste moment doet. Op een zeker moment krijg je toch even last van vakantiestress.

Heb je nu wel echt aan alles gedacht? Om te zorgen dat je alles nog eens na kunt checken hebben we alle onmisbare spullen op een rijtje gezet die echt niet in je koffer mogen ontbreken. We wensen je succes met inpakken. 

Wereldstekker

Op veel bestemmingen gebruikt men andere stekkers dan in Nederland. Bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten worden andere stekkers gebruikt dan in Nederland. Neem dus een altijd een wereldstekker mee. Wel zo fijn om je gelijk je telefoon op te kunnen laden als je in je hotel of in je vakantiehuisje aankomt. Een wereldstekker kun je kopen bij de meeste elektronica winkels.

Oordoppen

Oordoppen komen echt overal van pas. Je kent het wel, in het vliegtuig of in de bus probeer je te slapen, maar er is te veel lawaai. Dan helpt het om oordoppen in te doen. Het kan ook zijn dat je op je vakantiebestemming aankomt en het hotel blijkt aan een drukke weg te liggen, maar het is te warm om de deur dicht te doen. Wil je toch rustig kunnen slapen? Ook dan komen oordoppen goed van pas.

Babyfoon

Reis je met kinderen? Neem dan altijd een babyfoon mee. Zo kun je toch even lekker ontspannen samen met je partner bij de bar, terwijl je je kindje in de gaten kunt houden. Kies voor een babyfoon die in ieder geval voldoende bereik heeft. De hotelbar ligt vaak verder van je hotelkamer dan je denkt. Kies voor een lichtgewicht model dat zowel op stroom als op batterijen kan werken. 

Zonnebrand

Ga je naar een zonnige en warme bestemming dan wil je je vakantie natuurlijk niet laten verpesten door verbranding of een zonnesteek. Neem dus altijd voldoende zonnebrand mee met een hoge factor. Smeer je regelmatig in. Zo ben je altijd beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon. Spendeer je veel tijd in de zon, zorg dan ook dat je genoeg drinkt, om te voorkomen dat je uitdroogt. Bij SuperSales vind je de beste aanbiedingen voor verschillende merken zonnebrandcrème.

Paracetamol

Ook paracetamol mag niet ontbreken in je koffer. Voel je je niet lekker, dan heb je vast geen zin om in het land van bestemming te zoeken naar de dichtstbijzijnde apotheek. Voel je hoofdpijn opkomen, of heb je een zonnesteek opgelopen en voel je je misselijk? Dan is het altijd fijn om een doosje paracetamol binnen handbereik te hebben. 

Een goed boek

Je vakantie is het moment om even echt te ontspannen. Leg die smartphone aan de kant of zet hem uit en begin aan een goed boek. Lezen is ontspannend en je kunt jezelf wanen in een wereld die je zelf creëert. Door te lezen verlaag je je bloeddruk en stresslevel. Daarnaast zorgt lezen voor het slapengaan voor melatonine aanmaak waardoor je makkelijker in slaap valt. Onderzoek heeft aangetoond dat je fysische stress met zestig procent is gedaald na zes minuten lezen. Daarnaast verbeter lezen ook je geheugen en train je je concentratievermogen. 

Reispapieren en een negatieve coronatest

Let goed op welke reispapieren je nodig hebt en check de coronaregels in het land van bestemming. Reis je binnen de EU? Dan volstaat een ID-kaart. Ga je op vakantie buiten de EU, dan heb je een paspoort nodig De meeste landen vereisen voorlopig een negatieve coronatest die maximaal 72 uur geldig is. Houd hier rekening mee en laat je testen bij een teststraat die gespecialiseerd is in coronatesten met een reiscertificaat.

Camera

De mooiste momenten van je vakantie wil je natuurlijk vastleggen. Neem dus je smartphone mee of een professionele camera als die hebt. Zorg ook dat je voldoende ruimte hebt. Neem daarom ook een paar SD-kaartjes mee, dan kun je zo veel foto’s en filmmateriaal maken als je wilt. 

Ruimte in je tas

Zorg dat je bij het pakken van je tas ook wat ruimte over houdt. Meestal kom je met meer spullen in je koffer terug van vakantie. Je koopt wat souvenirs, of je komt er op vakantie achter dat je toch wat vergeten bent. Let er daarom op bij het pakken van je tas of koffer op, dat je ruimte overhoudt voor souvenirs en andere spullen die je op je vakantie aanschaft. 

Beeld: Unsplash / Dit is een partnerbijdrage