Digitale Detox

Van digitale verslaving tot digitale detox

24/7 dag surfen over het internet, de hele dag (en nacht) berichtjes op je telefoon lezen, Facebook checken, op Instagram posten en LinkedIn in de gaten houden. Alle Netflix-films zien en geen televisieprogramma overslaan. Het maakt deel uit van digitaal gedrag dat -als je niet oppast- je leven overneemt.

Je kunt tegenwoordig berichten ontvangen over je wekelijkse schermtijd. Je smartphone geeft een melding of je schermtijd ten opzichte van de week ervoor is gezakt of gestegen. Wat je daarmee moet? Dat is aan jou. Als je je voorgenomen hebt om je schermtijd te verminderen, heb je aan die cijfers enige houvast. Behalve de smartphone zijn daar ook nog de televisie en de laptop die een scherm hebben waar je uren op kunt turen.

Alles in 1

Ga bij jezelf te rade wat jouw digitale gedag is. Het kan gunstig zijn om te kiezen voor een ‘Alles in 1’ pakket zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat jouw digitale behoeften ook maar ergens vastlopen. Daarnaast wil je niet te veel betalen voor iets waar jouw interesse helemaal niet naar uitgaat of omdat je gewoonweg wilt besparen of zelfs kiest voor een digitale detox.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Pricewise.nl