category colour brushGelukkig/Life

5 uitgaven waar je geen spijt van zult krijgen

Geld uitgeven gaat soms zo makkelijk dat je achteraf spijt krijgt. Van de volgende vijf uitgaven zul je geen spijt krijgen.

1. Koop de beste versie van iets dat je iedere dag gebruikt
Een goed mes, eindelijk een fijne fiets. Het zal even een investering zijn, maar je zult er daarna iedere dag plezier van hebben.

2. Investeer in zelfontplooiing
Blijf je ontwikkelen en ontplooien. Er zijn weinig dingen waar je op lange termijn zoveel baat bij zult hebben. Investeer in een workshop, een cursus of een zelfhulpboek.

3. Maak wat geld vrij voor een fijn thuis
We hebben het niet over een perfect huis inclusief een torenhoge hypotheek. We hebben het wel over de kleine, maar fijne, spullen die van je huis een thuis maken, zoals foto's en persoonlijke spullen. Besteed ook eens wat extra aandacht aan je bed, aangezien je daar toch ongeveer eenderde van je leven in doorbrengt.

4. Los je schuld af
Over een schuld betaal je meestal rente en dat is niet voordelig. Probeer dus eerst je schulden af te lossen voordat je andere uitgaven doet. En los nooit de ene schuld af door een volgende lening aan te gaan.

5. Geef geld uit aan ervaringen in plaats van aan spullen
Ervaringen zoals leuke dingen doen met vrienden, een weekend weg met je parner of in je eentje naar een concert gaan, zullen je gelukkiger maken dan spullen.

Wat is de beste uitgave die je de laatste tijd hebt gedaan?

Bron: Careergirldaily | Beeld: Shutterstock

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest