Sportbeha Gewone Beha

Sportbeha versus de gewone beha

Zowel sportbeha’s als gewone, alledaagse beha’s moeten je een uitstekende pasvorm en comfort bieden. Je beha mag nooit pijn doen.

Een sportbeha is echter echt gericht op het minimaliseren van de pijn die wordt veroorzaakt door borstbewegingen tijdens lichamelijke activiteit. Een zwangerschaps bh kopen of een voedingsbh is toch een andere tak van sport dan het kiezen van een sport bh.

Sportbeha’s zijn speciaal ontworpen om te dragen tijdens het sporten. Hun ontwerp focus ligt op ondersteuning, het minimaliseren van beweging en het afvoeren van zweet. Normale bh’s zijn ontworpen voor dagelijks gebruik. Hun ontwerp focus ligt op ondersteuning, vorm / silhouet en esthetiek.

Echter, net zoals atletische kleding onze dagelijkse routine is geworden, zijn de lijnen tussen sportbeha’s en gewone beha’s beginnen te vervagen. Net zoals je een yogabroek zou kunnen dragen als je veel andere dingen doet dan yoga, zo kun je merken dat je naar je sportbeha reikt als er geen fysieke activiteit in zicht is.

Is er iets mis met het dragen van een sportbeha als je niet sport? Of kun je tijdens het sporten een gewone bh dragen in plaats van een sport-bh? Laten we kijken…

Voordelen van het dragen van een sport bh

Zoals gezegd zijn sportbeha’s speciaal ontworpen om te worden gedragen tijdens het sporten. De meeste sportbeha’s werken door de borsten tegen de borstwand te drukken. Dit betekent dat je borsten niet zo veel kunnen bewegen als je rent, springt enz.

Veel vrouwen noemen borstbewegingen als een belangrijke oorzaak van borstpijn en ongemak tijdens het sporten. Voor vrouwen met grotere borsten kan dit ongemak zo ernstig zijn dat ze helemaal niet meer kunnen sporten. Dus het hebben van een wacoal bh die ervoor zorgt dat je borsten niet stuiteren, kan een verschil maken voor je gezondheid en welzijn.

Lees ook: Hoe kies ik de perfecte sportbeha

Naast het bieden van extreme ondersteuning zijn sportbeha’s ook goed voor:

  • Zelfvertrouwen: Als borstbewegingen ervoor zorgen dat u zich onzeker voelt over sporten, kan een sportbeha u de steun en het vertrouwen geven die u nodig hebt om zonder afleiding te bewegen.
  • Vochtafvoerend: sportbeha’s zijn meestal gemaakt van hoogwaardige atletische materialen die vochtafvoerende eigenschappen hebben. Hoewel borstzweet een normaal en natuurlijk bijproduct is van lichaamsbeweging of warmere dagen, kan het ook irritatie veroorzaken. Een beha die is ontworpen om te sporten, kan je helpen droog te blijven.
  • Voorkomt doorhangen: Hoewel doorhangende borsten niet volledig kunnen worden voorkomen door het dragen van een beha (lees hier meer over de oorzaak van hangende borsten), zal een intensieve training zonder ondersteuning zeker niet helpen.
  • Genezing na een operatie: omdat ze beweging minimaliseren, kunnen sportbeha’s ook door artsen worden aanbevolen als u herstellende bent van een borstoperatie.

Lees ook: Een platte buik als je 30, 40 of 50 bent

Dit is een partnerbijdrage