Sjinkie Knegt

Sjinkie Knegt en zijn vrouw uit elkaar

Schaatskampioen Sjinkie Knegt en zijn vrouw Fenna zijn na een relatie van 18 jaar uit elkaar. De shorttracker vertelde dat hij inmiddels een nieuwe vriendin heeft. Santé geeft tips om om te gaan met een scheiding.

‘Fenna en ik zijn sinds enige tijd uit elkaar. Het werkte niet meer tussen ons en dan houdt het op. Die keuze hebben we samen gemaakt,’ vertelde de 33-jarige schaatser tegen Story.

Het nieuws verscheen niet lang daarna op de websites van o.a. Libelle en Nu.nl. ‘We hebben elkaar via Instagram leren kennen. Ze is dertig en werkt als model. We zien elkaar zo’n twee tot drie keer per week. De kinderen heeft ze nog niet ontmoet,’ aldus Knegt.

Knegt is een van de meest bekende Nederlandse shorttrackers. Zo verdiende hij onder andere olympisch brons op de 1.000 meter (2014) en olympisch zilver op de 1.500 meter (2018). In 2015 werd hij uitgeroepen tot sportman van het jaar.

Drie jaar geleden liep de schaatser echter ernstige brandwonden op bij het aansteken van een houtkachel. Zijn revalidatie duurde bijna een jaar.

Dat de scheiding van de schaatser zo veel aandacht krijgt is opvallend. In Nederland scheiden jaarlijks ruim 50.000 mensen, 136 per dag. Een scheiding is vaak voor alle partijen droevig en ingrijpend. De bekendere mensen, zoals in dit geval Sjinkie Knegt, krijgen daarbij nog als extra bijkomstigheid publieke aandacht. Santé heeft voor hem, en voor alle andere mensen die in een scheiding zijn verwikkeld een stappenplan gemaakt om er zo goed mogelijk mee te kunnen omgaan. Je leest het hier.

Tekst Santé, beeld GettyImages

TIP

Seks werkt ook prima tegen stress, dus waarom niet deze satisfyer pro aanschaffen?

Satisfyer Pro 2 met Easylove Tarzan Vibrator Combinatie

Meest populaire seksspeeltjes van het jaar
KLIK HIER