mindfulness korting

Begin het jaar goed: korting op online mindfulness-cursus

December: de drukste maand van het jaar staat voor de deur en dat betekent: stress! Mindfulness-expert Marisa heeft 3 fijne oefeningen voor je én ze geeft Santé-lezeressen korting op haar online mindfulness cursus!

> + meer dan 50% korting op Marisa’s online mindfulness-cursus, lees snel verder <
Met deze eenvoudige mindfulness-oefeningen zonder zweverigheid kun je – ook in deze stressvolle periode – je hoofd koel en je hart rustig houden.

Mindfulness-oefeningen

Vind je het belangrijk om bij jezelf te blijven en je niet over de kop te werken. Realiseer je dat je die to-do-lijst niet sneller afhandelt door met hartkloppingen rond te rennen en druk-druk-druk te doen. Gelukkig kun je dit soort stress eenvoudig voorkomen door regelmatig een praktische mindfulness-oefening in te zetten. Beter voor jou, en beter voor je naasten.

1. Focus versus versnippering

Alles wat er in drukke tijden toch echt gebeuren moet, kun je op twee manieren doen:
  • haastig, oppervlakkig en multitaskend, met een verhit hoofd van de stress
  • met volledige aandacht, zodat je innerlijk rustig blijft
Alhoewel haasten je het idee geeft dat je lekker opschiet, word je er in werkelijkheid alleen maar langzamer van (door gebrek aan concentratie) en verspil je dus meer tijd dan je lief is. Bovendien tast je er ook je gezondheid mee aan, omdat je lichaam constant het stress-hormoon cortisol moet aanmaken. En dat is niet zo prettig voor al die ultraverfijnde systemen in je lichaam. 
Is één van je taken dat je online cadeautjes moet zoeken? Besteed daar dan je volledige aandacht aan, zonder tussendoor ook te Facebooken en zakelijke e-mails te beantwoorden. Als je één taak met aandacht uitvoert, dan ben je gegarandeerd sneller klaar. Een extra bonus is dat je daarna een tevreden gevoel hebt: ‘Zo, dat is gebeurd!’ 
Pas dan richt je je op de volgende taak, die je ook weer met aandacht en zonder afleidingen uitvoert en afrondt.

2. Creëer be-breaks

Na elke taak die je hebt voltooid, zoals het afhandelen van een telefoontje, het versturen van een email, het bijwonen van een vergadering, of het schrijven van een rapport, neem je bewust een be-break. Een be-break is een korte pauze van zo’n 3 minuten waarin je jezelf toestaat dat je gewoon bent, in plaats dat je iets doet
Tijdens je be-break wandel je van je bureau naar de kantoorkeuken, of naar het balkon, of naar de tuin. Laat je telefoon achter op je bureau (wees moedig, je kunt het!!) en loop in volledig bewustzijn.
Zo geef je volledige aandacht aan het loop-proces: voel je voeten op je vloer; hoe je spieren samenwerken om eerst je ene been, dan je andere been op te tillen; hoe je lichaam zich rechtop houdt; hoe je hoofd op je nek balanceert. Voel de uitdrukking op je gezicht en verzacht deze door je gezichtsspieren te ontspannen. Als je op je bestemming bent, adem dan een paar keer diep in. 
Dan zeg je tegen jezelf:
  • ‘Ik leef nu, en daar ben ik dankbaar voor.’
  • ‘Ik respecteer mijn lichaam dat altijd tot mijn beschikking staat, zonder te klagen.’
  • ‘Dit is een bijzonder moment dat mijn volledige aandacht verdient.’
Pas nadat je zo een paar minuten van je be-break genoten hebt, begin je aan je volgende taak met een rustig hart en een heldere geest.

3. Focus niet alleen op taken maar ook op mensen

Natuurlijk wil je de perfecte partner zijn, de perfecte moeder/vader, de perfecte dochter/zoon en ook de perfecte collega. Maar ondanks deze zoete fantasie ben je gewoon een mens, die het in deze maand extra druk heeft en dus gegarandeerd wat steken zal laten vallen.
Besef dat wie je bent belangrijker is dan wat je doet. Zou je al je taken perfect uitvoeren… maar wel grommend en snauwend en zonder enige aandacht voor wie dan ook… dan zal toch echt niemand blij worden van jouw aanwezigheid. Voer je een paar taken echter redelijk okay uit, maar met innerlijke rust, een ontspannen lach en een vriendelijk woord voor iedereen die je tegenkomt (ja, dus ook voor de cassière in die overvolle supermarkt), dan ben je gegarandeerd een hit voor alle mensen om je heen. 
Bovendien geeft het je een goed gevoel om aandacht op te brengen voor het welzijn van de mensen om je heen, in plaats van je te verliezen in al die (uiteindelijk onbelangrijke) taken die uitgevoerd moeten worden.

Voorkom stress door een andere mind-set aan te nemen

Als je een druk leven leidt, dan helpt Marisa’s mindfulness-in-alles-wat-je-doet om stress binnen te perken te houden en je focus, weerbaarheid en emotionele intelligentie een gezonde oppepper te geven. Zoals je ziet, hoef je niet te mediteren om toch te profiteren van al het goede dat mindfulness biedt. Door je dagelijkse taken met een andere mind-set uit te voeren, kun je vandaag nog beginnen met het creëren van een stressvrij en meer vervullend leven.

Doe mee met Marisa’s praktische mindfulness e-cursus: tijdelijk met 50% korting!

Samen met Santé biedt Marisa Garau haar effectieve mindfulness e-cursus Karma Kickstart met een flinke korting aan. Santé-lezers betalen tot eind december geen 69 euro, maar slechts 34 euro. Lees hier alles over de nuchtere mindfulness-oefeningen van Karma Kickstart
Vergeet niet je unieke kortingscode te gebruiken als je Karma Kickstart wilt aanschaffen. Je code is: SANTE34.

Over Marisa Garau

marisa garau
Tien jaar lang runde Marisa Garau (51) haar eigen reclamebureau in Amsterdam. Daarna verhuisde ze met haar man en poezen naar Nieuw-Zeeland waar ze internationale bestsellers over mindfulness schrijft. Samen met haar man produceert Marisa haar eigen olijfolie en runt ze haar online Growing Mindfulness platform. Ook lanceert het stel binnenkort MindSpa, een in-office mindfulness-concept dat werkgevers helpt om stress op de werkvloer te verminderen, creativiteit te stimuleren en holistisch leiderschap te bevorderen.

Gerelateerde artikelen