Vroeg Opstaan

Met deze vijf tips lukt vroeg opstaan je vast en zeker!

Het is herfst en dat betekent dat het ’s ochtends later licht wordt. Vroeg opstaan wordt hierdoor nog moeilijker. Echt warm is het ook niet. Onderstaande tips kunnen je helpen om in de koudere en donkere maanden het opstaan wat makkelijker te maken.

1. Ga niet snoozen

Met snoozen kan je heel wat tijd verspillen. Zonde, want die vijf of tien minuten snoozen helpen echt niet. Beter is het om meteen op te staan. Vind je dat echt lastig, leg dan je wekker een eind bij je bed vandaan. Dan moet je er wel uit om de wekker uit te zetten. 

2. Doe de lampen meteen aan 

Een donkere ruimte associëren je hersenen automatisch met slaap. Vandaar dat het extra moeilijk is om in het donker op te staan. Doe meteen alle lichten aan, je hersenen krijgen dan het signaal dat het tijd is om in beweging te komen. Tegenwoordig zijn er lampen met een kunstmatig ‘wake up light’ verkrijgbaar. Handig voor in de herfst. 

3. Bereid je goed voor

Bepaal ’s avonds wat je de volgende dag aan gaat trekken en wat je gaat ontbijten. Moet je naar kantoor? Leg dan de tassen die je mee wilt nemen alvast klaar. Wanneer je op het allerlaatste moment een handtas of een crossbody tas uit de kast moet grissen zorgt dat voor onnodige stress. Plan niet te strak, het is fijn als je de tijd hebt om tenminste een kopje thee of koffie te drinken. 

4. Doe de thermostaat omhoog

Uit je bed komen is lastig, omdat je van tevoren al weet dat het koud is. Een warm bed of de kou in? Die keuze is makkelijk. Zet daarom zo snel mogelijk de verwarming aan. Je huis warmt lekker op en voelt hierdoor fijn aan. Opstaan wordt gemakkelijker. 

5. Zet een muziekje op 

Uit je bed komen met een lekker deuntje vrolijkt je humeur op. Zoek uit wat bij je past, want als je gelijk een stevige beat opzet kan dat juist niet prettig voor je zijn. Wellicht heb je liever iets rustigs. Op Spotify zijn allerlei afspeellijsten te vinden. 

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Thebagstore.nl