love story

Liefde is niets anders dan toeval

Die wildvreemde jongen die tegenover je in de trein gaat zitten of de vrouw die voor je staat in de supermarkt, kan wel eens de liefde van je leven zijn. Hoe zorg je dat een van die willekeurige mensen jouw leven inwandelt? Vraag maar eens om je heen naar hoe ze hun partner vonden en ontdek dat toeval bestaat in de liefde. Sterker nog, de liefde is niets dan toeval.

Hanneke (38) ontmoette Peter (32) in een club. Een jongen met foute schoenen en een verkeerde bloes. Die de vader werd van haar kinderen. Ze kent hem uit een club. Wat bedoeld was als one night stand bleek de liefde van haar leven. ‘Het was zaterdagavond en ik wilde een man. Ik had op dat moment al twee mannen – een vriend en een minnaar – dus ik begrijp niet waarom ik er nog een bij wilde. Het was twee uur ’s nachts en ik ging naar een discotheek waar de verhouding vrouw/man om die tijd twee op tien is. Een man vinden lukt daar altijd.

Als ik dans, kijk ik altijd eerst naar de schoenen. Zijn het lelijke schoenen, dan ben ik gelijk weg. Toen Peter naast me kwam dansen, zag ik die hele foute schoenen van hem. Brogues, kakschoenen met van die gaatjes erin. Ik draaide me om, maar die schoenen draaiden gewoon mee. Het eerste wat hij aan me vroeg nadat we een kwartier hadden gedanst, was wat voor werk ik deed. Hij dacht als ze bij de Hema werkt, stap ik op. Hij schatte me wel zo in. Ik had namelijk een hele dellerige jurk aan. Een strakke, zwarte, mouwloze jurk met aan de voorkant een glimmende rits van boven tot onder. Ik heb toen verteld dat ik directeur ben van Icatt, een groot internetbedrijf. We wisselden e-mailadressen uit en dat was toen – zeven jaar geleden – heel erg hip.

Toen we om vier uur ’s ochtends wat wilden gaan eten, waren alle restaurants al dicht en zei hij: ‘ik weet een heel leuk tentje waar je pannenkoeken met walnotenijs kunt eten.’ Dus wij op de fiets. En toen stonden we ineens voor zijn huis. De hele weg had hij gedacht dit gaat nooit lukken, maar ik ben gewoon mee naar boven gegaan. Hij heeft heel zenuwachtig pannenkoeken staan bakken.

Schermafbeelding 2021 08 31 Om 15.59.33

Klik hier

De volgende ochtend zei ik dat ik wel zou bellen, maar op maandag hing hij al aan de telefoon. Ik dacht: o nee, zo’n jonge jongen die gelijk verliefd is. Ik was zó bang dat ie verliefd op mij zou worden want ik wilde niets met hem. Hij was bedoeld als one night stand. Maar achteraf was ik zelf al vanaf moment nul gek op hem. Hoewel ik hem niet helemaal kon plaatsen. Dat vind ik nu nog steeds zo leuk aan hem, dat hij zo’n mysterieuze man is. Ik ken hem niet. Net als ik denk dat ik hem een beetje begrijp, blijkt ie opeens een passie voor iets te hebben. Iets wat ik nooit achter hem gezocht had. Hij is een beetje kakkie, met van die bloesjes aan. Echt zo’n student economie. En dan die inrichting van ‘m, die zag er niet uit. Met twee van die nepleren banken, waarvan we er trouwens nog steeds een in huis hebben.’

Beeld: Getty Images

Lees ook

Liefde gaat door de maag

In deze tien beroepsgroepen bloeien de meeste liefdes op

Acht plaatsen om een nieuwe liefde te vinden

Sante 03 2024
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen