kleding afvallen

Kledingtips voor wanneer je aan het afvallen bent

Misschien kijk je uit naar het moment dat je dat ene kledingstuk past, maar ook tijdens het afvallen, wil je er leuk uitzien. Met deze kledingtips gaat dat vast lukken!

Voor je het weet ben je weer een paar kilo kwijt en zijn je net nieuwe aankopen te groot. Een valkuil is dat je het winkelen uitstelt en blijft lopen in te grote kleding, terwijl het zonde is om je figuur te verhullen.

1. Speel met accessoires

Met accessoires kun je opvallende eyecatchers aan iedere outfit toevoegen. Handig: ze zullen tijdens het afvallen niet te groot worden.

Lees ook:Je kledingkast opruimen in 5 stappen

2. Investeer in goed passende basics

Zorg dat je een aantal goed passende basics in je kast hebt, zoals een spijkerbroek, een zwarte broek en een jurkje. Jurkjes zijn ideaal om langer te dragen. Je kunt een lint of riem in de taille dragen om iets te ruime jurkjes meer vorm te geven.

3. Accentueer je vormen

Wees niet bang om je vormen te laten zien. Leg het accent op de lichaamsdelen waar je trots op bent. Gebruik bijvoorbeeld je oude te wijde blouse als tuniek met een ceintuur eromheen om de nadruk op je taille te leggen.

4. Laat kleding innemen

Sommige kleding kun je (laten) innemen wanneer je iets bent afgevallen.

5. Gebruik Marktplaats

Zijn bepaalde kledingstukken echt te groot geworden? Verkoop ze op Marktplaats. Kijk meteen of je een nieuwe outfit kunt vinden voor een goede prijs.

6. Kleding ruilen

Breng je kleding naar een tweedehands winkel. Het bedrag dat je kleding opbrengt, kun je investeren in nieuwe kleding. Heb je vriendinnen die in hetzelfde schuitje zitten? Kijk of het mogelijk is om kleding uit te wisselen.

7. Goedkoop winkelen

Maak gebruik van de uitverkoop en bezoek wat goedkopere winkels dan je normaal doet. Bezoek ook eens outlets en vergeet online shops niet. Zeker weten dat je daar iets leuks kunt vinden om deze periode door te komen.

8. Vergeet je ondergoed niet

Een goede basis is belangrijk. In het geval van kleding is dat je ondergoed. Door het juiste ondergoed te dragen staat je kleding nog mooier.

Gerelateerde artikelen