Isabel Boerdam

In quarantaine met … Isabel Boerdam

Ze gaven in Santé magazine al eens een inkijkje in hun leven. Hoe komen onze interviewkandidaten de dagen door tijdens de coronacrisis? We vragen het aan… Isabel Boerdam. ‘In deze tijd moet je zelf de slingers ophangen!’

Wat is er voor jou veranderd?

Op de laatste dag van ‘mijn’ Nationale Week Zonder Vlees sloot de horeca, en dus ook ons eigen Week Zonder Vlees pop-up restaurant. Het coronanieuws heeft onze boodschap nauwelijks overschaduwd. 2,4 miljoen Nederlanders deden mee en aten gemiddeld 4.7 dagen geen vlees. Het begin van een gedragsverandering en daar ben ik enorm trots op.

De eerste twee, drie weken erna waren een periode van verplichte rust. Ik geniet van écht lege weekenden zonder sociale afspraken en van werken op mijn eigen tempo. De grootste verandering is dat ik mijn bedrijf nu op afstand bestuur. Leren loslaten is wel lastig, er lopen nu projecten waarvan ik niet volledig op de hoogte ben. Maar het team kan het perfect aan. Het online werken went: iedere ochtend om 08:45 uur hebben we een wake-up videocall en op donderdag borrelen we regelmatig digitaal.”

Lees ook:Foodblogger Isabel Boerdam: “Altijd vegan eten is voor mij een brug te ver”

Lukt het je om in shape te blijven?

“Ik vind genoeg bewegen heel belangrijk. Twee keer per week doe ik gezellig samen met mijn vriend zo’n 30 minuten een intensief crossfit-circuitje. Wekelijks volgen we een uurtje yoga via YouTube. Daarnaast loop ik nog één of twee keer per week zo’n 10 kilometer. Nu de zon zo heerlijk schijnt pakken we op zondag regelmatig de racefiets voor een tochtje van 60 kilometer.” 

Hoe voorkom je ‘quarantainekilo’s’ nu je zoveel thuis bent?

“Zondag tot en met donderdag drink ik geen alcohol en eet ik redelijk gezond. Op vrijdag en zaterdag laat ik het los en gaan we goed borrelen. Zeker in deze tijd van corona moet je zelf de slingers ophangen, dus dat doen we iedere week een keer met goede flessen wijn en lekkere hapjes!”

Wat is je favoriete quarantaine-bezigheid?

“Thuis restaurantje spelen is wel echt een hoogtepunt van deze gekke quarantainetijd. Het is verrassend leuk om samen een hoogstaand diner op tafel te toveren en daar echt iets van te maken!”

Wat ga je als eerste weer doen als alles weer ‘normaal’ is?

“Ik kijk er enorm naar uit om met al m’n Green Food Lab meiden weer op kantoor aan het werk te gaan – je realiseert je nu pas hoe ontzettend gezellig dat is! En ik mis het enorm om m’n familie (Oma!) en vrienden te knuffelen. Via video of op anderhalve meter afstand is het contact toch anders. Hopelijk mag dat snel weer in kleine kring!”

Meer lezen over Isabel? Bezoek haar site dehippevegetarier.nl.

Tekst: Belinda Fallaux, fotografie: Bart Honingh, visagie: Linda Huiberts

Gerelateerde artikelen