Heleen Van Royen

Hoe zag 2020 eruit voor schrijfster Heleen van Royen?

In het december-nummer van Santé blikken we met drie bekende Nederlandse vrouwen terug op een bijzonder jaar. Hoe zag 2020 er voor hen uit? En welke inzichten nemen ze mee naar 2021? Zo vierde Heleen van Royen (55) haar twintigjarige jubileum als schrijfster en werd ze oma.

Heleen: “Sinds corona moet je nadenken bij elke stap die je zet. Ik vind dat mentaal best vermoeiend, eerlijk gezegd. Ik mis de onbezorgdheid – het voelt alsof er een soort doem boven de wereld hangt. We krijgen ingeprent dat je bang moet zijn voor een ander mens. Ongezond, als je het mij vraagt. Het is in mijn ogen ondenkbaar dat ik mijn kinderen en familie een jaar lang niet knuffel.

Lees ook:Dít mag niet ontbreken op je wishlist voor Kerst!

Domper

Niets is vanzelfsprekend. Dat wist ik al, maar dit jaar werd het echt duidelijk. Zo kon het compleet uitverkochte concert Kane down on me dat mijn vriend Bart en ik hadden georganiseerd niet doorgaan. Een domper.

Oma

Evengoed kijk ik op 2020 terug als een mooi jaar. Op 14 juli beviel mijn dochter Olivia van haar zoon Spencer. Ik vind het té leuk dat ik oma ben. Het is fantastisch om te zien hoe Olivia moedert. Ik pas elke vrijdag op en dat vind ik enig. Spencer is zo’n lekker ventje!

December-nummer van Santé

Benieuwd naar de complete terugblik van Heleen van Royen én de terugblikken op 2020 van huisarts Tamara de Weijer en van zeilster Marit Bouwmeester? Je leest het in het december-nummer van Santé!

Bron: Sante december 2020, tekst: Belinda Fallaux, beeld: Yvette Kulkens

Gerelateerde artikelen