Mondkapje Schoon

Hoe maak je je stoffen mondkapje weer schoon?

Nu een mondkapje steeds vaker in het straatbeeld verschijnt, zie je allerlei stoffen varianten voorbijkomen. Deze kun je vaker gebruiken, maar dan moet je ze wel schoonhouden. Hoe kun je dat het beste doen?

RealSimple.com liet een aantal deskundigen aan het woord over het schoonmaken van je stoffen mondkapje.

Een stoffen mondmasker kun je zowel met de wasmachine als met een handwasje weer schoon krijgen.

Lees ook:Je mobiel is een broeihaard van bacteriën: zo maak je ‘m goed schoon

Wasmachine

Als je je mondmasker met de wasmachine wast, kun je ‘m het beste in een wasnetje doen. Dat is zo’n zakje waar je ook bijvoorbeeld je beha’s in wast. Zet de temperatuur zo hoog als de stof van het masker kan verdragen.

Met de hand wassen

Heb je geen wasmachine dan kun je je mondmasker ook met de hand wassen in een teiltje of in de wasbak. Zorg ervoor dat de wasbak of wasteil helemaal schoon is. Gebruik warm water en een dopje wasmiddel. Doop het een aantal keer onder met je handen en laat het vervolgens 30 minuten weken. Daarna goed uitspoelen zodat al het sop is verwijderd.

Let op: wring je masker niet uit! Knijp het zachtjes in je hand of druk het meeste water eruit tegen de rand van de wasbak of wasteil.

Je kunt je masker in de droger doen, maar het wordt aangeraden om het plat te laten drogen, om zo het elastiek te beschermen.

Wanneer is je masker aan vervanging toe?

Stoffen mondmaskers kunnen een tijdje meegaan als je ze goed schoonhoudt. Volgens experts gaat het net als met je kleding; als het versleten is of als er gaatjes in zitten, is het tijd voor vervanging.

Bron: RealSimple.com

Gerelateerde artikelen