Two Women Conversation 2345 1000x1440

Hoe maak je je minder druk over wat anderen van je denken?

Bijna iedereen maakt zich weleens druk over wat anderen van je denken. Door steeds maar ‘leuk’ gevonden te willen worden, kan ervoor zorgen dat je totaal niet meer jezelf kunt zijn. Misschien dat deze tips je kunnen helpen dat te voorkomen.

Door steeds maar die druk te voelen dat je door anderen leuk gevonden moet worden, kun jezelf opzadelen met stress en soms zelfs met een burnout.

Lees ook:Anderen vinden je leuker dan je denkt

Tips

Het is heel moeilijk om je niets aan te trekken wat anderen van je vinden, want dit streven begint al heel vroeg in je leven volgens deskundigen. Gelukkig zijn er een paar tips die deze vervelende druk wat kunnen verlichten.

Accepteren

De eerste stap om de meningen van anderen over jou los te laten is door te accepteren dat dat juist heel menselijk is.  Als je accepteert dat het iets heel natuurlijks is om te worden graag aardig te worden gevonden, kun je iets makkelijker die fixatie op anderen loslaten.

Denk niet te diep na

Als je je druk maakt over hoe een anderen over jou denkt, dan kun je dat in je hoofd groter maken dan het in werkelijkheid is. Als iemand bijvoorbeeld niet meteen op jouw bericht reageert, wil dat niet zeggen dat diegene jou negeert. Misschien is die ander net in bespreking of heeft hij het heel druk. Maak je dus niet al te druk over iets wat er misschien helemaal niet is.

Accepteer afkeuring

We willen graag dat anderen ons leuk vinden, omdat we denken dat we afwijzing moeilijk aan kunnen. Maar probeer jezelf te blijven: je kunt nu eenmaal niet altijd op een lijn zitten. Soms voel je je beter als je bij je eigen standpunt blijft dan met een ander mee te gaan in zijn mening. En houd ook in gedachten: omdat een ander er een andere mening op nahoudt, wil dat niet zeggen dat die ander je niet aardig vindt.

Bron: SheKnows.com

Tip van de redactie

Kobo Sage e-reader

Gerelateerde artikelen