Hotelkamer Bed 1000x1440

Ga jij binnenkort op vakantie? Doe dan deze hotelkamer-check

Wat kan er nu mis gaan in een hotelkamer? Nou, best veel, volgens stewardess Allyah McIntyre. Als ze in een hotelkamer komt, doet ze daarom eerst deze veiligheidsroutine.

De Amerikaanse McIntyre deelde op TikTok een filmpje waarin ze laat zien hoe je je hotelkamer beveiligt. Als stewardess komt ze natuurlijk in hotels over de hele wereld, maar de veiligheidscheck slaat ze nooit over, laat ze in de video weten. Niet omdat ze een angsthaas is, maar simpelweg om de kleine kans dat er tóch iets of iemand in haar kamer is uit te sluiten. Sinds de video miljoenen keren bekeken is, komen de spookverhalen los. Andere reizigers laten weten wel degelijk eens een ongenode gast in hun hotelkamer te hebben gehad, bijvoorbeeld. Al is de kans op een gevaarlijke situatie klein: better safe than sorry.

Speciaal slot

Om te beginnen laat ze haar tas tussen de deur staan, zodat deze niet dichtvalt en ze snel naar buiten kan, mocht het nodig zijn. Dan begint ze haar korte check. Ze controleert de ruimtes achter alle deuren en onder het bed. Dan ‘prikt’ ze met een kleerhanger in de gesloten gordijnen. Mocht zich daar een indringer schuil houden, dan grijpt deze de hanger en niet haar arm. Tot slot sluit ze de deur en gebruikte ze een speciaal slot en een deurstopper om de hoteldeur extra te beveiligen.

Hiermee beveiligt McIntyre haar hotelkamerdeur:

Hoteldeurslot

Deurstopper