Gent

De 10 hotspots in Gent

Je bent er zo, en toch voelt een trip naar Gent als een echte vakantie. Dwaal door het mooie oude centrum en dompel je onder in de studentikoze gezelligheid. 48 uur is precies genoeg om Gent te leren kennen.

Street art

Gent is naast de stad van de monumentale gebouwen en kathedralen ook de stad van street art. Overal vind je te gekke graffitikunstwerken die worden gemaakt door artiesten van StreetArt Belgium om zo de straten op te fleuren. Om de stad te leren kennen en alle kunstwerken te bekijken, hebben zij de Concrete Canvas Tour bedacht: een stadswandeling die je te voet of op de fiets kunt doen. Op de fiets is de tour zo’n 14,5 kilometer lang en zie je 52 kunstwerken, te voet wandel je 7,5 kilometer langs 32 kunstwerken. Wel stevige schoenen aantrekken, want de wandeling voert je ook door smalle steegjes, over trappetjes en langs de kanalen.

Lees ook:8 dingen om in je planning te zetten tijdens een dagje Antwerpen

1. Helen B

Voor een uniek souvenir of cadeau moet je hier zijn. In de winkel van deze Gentse ontwerpster vind je de leukste hebbedingen. Mokken, brief-papier, kussens: alles is voorzien van grappige illustraties en quotes.
Bij Sint-Jacobs 7

2. Le Botaniste

Deze food & winebar zit in een prachtige oude apotheek en dat zie je nog steeds aan de mooie, oude kasten in het restaurant. Alles op het menu is plantaardig en grotendeels ook glutenvrij. Fijne plek dus voor een healthy lunch of een wijntje in de avond.
Hoornstraat 13

3. Huize Colette

Heb je de combinatie chocolade en literatuur al eens geproefd? Bij het knusse Huize Colette bestel je de bijzonderste warme chocolademelk (mét heel veel lekkers erbij!) of een simpel of juist uitgebreid ontbijt. Er is bovendien een ruim aanbod aan tweedehandsboeken, om te lezen of te kopen.
Belfortstraat 6

4. Mosquito Coast

In dit reizigerscafé kun je terecht voor lunch of diner met gerechten van over de hele wereld. De uitgebreide reisbibliotheek, talloze foto’s, souvenirs, wereldkaarten en wereldbollen zorgen voor een instant vakantiegevoel. 
Hoogpoort 28

5. PIET Moodshop

Op zoek naar een origineel cadeau of iets voor je interieur? In deze winkel, gevestigd in een voormalige drogisterij, kijk je je ogen uit: de schappen reiken tot aan het plafond.
Sint-Pietersnieuwstraat 9

6. Café Barista

Hier plof je neer voor een lekkere koffie of lunch met vers brood uit de bakkerij. Tip: proef de overheerlijke bananenroomtaart! Ze hebben twee vestigingen in Gent, die op de Meerseniersstraat is het gezelligst.
Meerseniersstraat 16

7. Huiszwaluw

Deze interieurzaak is gevestigd in een huis, waardoor het lijkt of je bij iemand op bezoek bent. Het enige verschil is dat alles prachtig gestyled is, en natuurlijk te koop! Kom hier om inspiratie op te doen of een leuk cadeautje uit te zoeken.
Onderbergen 51

8. Otomat

Voor pizza’s met een Belgische twist: het pizzadeeg wordt namelijk met Duvelgist gemaakt. Verder spoort deze hippe pizzabar je aan om je pizza te delen met tafelgenoten: zo kun je samen verschillende pizza’s proeven. Probeer vooral de vegan pizza, of de dessertpizza met drie soorten Belgische chocolade.
Kleine Vismarkt 3

9. Vandenkerckhove 1854

In deze kleine koffiebar branden ze de koffie zelf – sinds 1854! Hier drink je misschien wel de lekkerste koffie van Gent. Daarnaast koop je er koffie en thee voor thuis, inclusief mooie
kopjes.
Brabantdam 55

10. Au bon Marché

Hier voelt het alsof je terug in de tijd stapt. De prachtige boetiek, met oude apothekerskasten en vitrines, doet antiek aan. Heerlijk om hier rond te snuffelen in de bijzondere collectie sieraden, tassen, mutsen, sjaals en andere accessoires.
Hoornstraat 4

Tip

Gent lijkt wat betreft sfeer een beetje op Utrecht: mooie oude panden en gezellige terrasjes aan het water. Wil je een vaartocht maken door de binnenstad en over de Schelde?  Skip de rondvaartboten en huur zelf een fluisterboot voor een uniek zicht op de stad.

Praktisch

  • Ga niet zonder cash op stap. In sommige koffiebarretjes en winkels kun je namelijk niet pinnen.
  • Alleen de eerste zondag van de maand zijn de winkels open.
  • Van 8 t/m 18 oktober vindt het Film Fest Gent plaats, het grootste filmfestival van België.

Kijk voor meer informatie op Visit.gent.be.

Bron: Santé november, tekst: Marlous van den Hoogen

Gerelateerde artikelen