zussen

Bewezen: met je zus op vakantie gaan is goed voor je gezondheid

Op vakantie gaan met je zus is niet alleen gezellig en vertrouwd, maar het is ook nog eens goed voor jullie gezondheid. dus wat let je? Bel je zus – als je er een hebt.

Waarom je op vakantie moet gaan met je zus? Tijd doorbrengen met haar maakt je gelukkiger. Dat ontdekten wetenschappers aan de Ulster University van Noord Ierland. Volgens de onderzoekers is ene vakantie met je zus gezond omdat vrouwen met elkaar veel over gevoelens praten en dat is goed voor je mentale gezondheid. Daardoor voel je je minder somber, omdat je even je hart lucht.

Mensen met een zus zijn over het algemeen gezonder, blijer en minder eenzaam. Het hebben van een zus kan er zelfs voor zorgen dat je minder angstig bent. Maar dan moet je haar wél zien, natuurlijk. Daar is een vakantie dan weer goed voor.

Vakantie

Natuurlijk kun je ook met je beste vriendin op vakantie, of met je schoonzus of buurvrouw. Maar het voordeel van een zus is dat je elkaar al een leven lang kent en je weet dat je elkaar niet zo snel kwijtraakt. Bovendien ken je elkaar al een leven lang en kun je alles beter in perspectief plaatsen. En een vakantie samen zorgt er ook nog eens voor dat je weer nieuwe herinneringen opbouwt. Dus, hup, boek die vakantie met je zus.

Bron: Amayzine, beeld: GettyImages

Favoriet van de redactie

FitFlop warme slippers

FitFlop warme slippers
Shop