Madrid

6 hotspots in Madrid

De Spaanse hoofdstad Madrid is qua klimaat ideaal voor een voorjaarstrip. Dit zijn de 6 hotspots die je echt niet mag missen!

De leukste wijken zijn het artistieke Chueca en bohemian Malasaña. In die wijken vind je overal funky eettentjes, tapascafés en (rooftop)bars. Chueca heeft veel modeboetiekjes en vintagewinkels, voor kunst en design ga je naar Malasaña en de betere restaurants en exclusieve boetieks vind je in de wijk Salamanca.

Tip: bezoek op zondag El Rastro, de grootste vlooienmarkt ter wereld met meer dan 3.000 kraampjes antiek, tweedehands-kleding en prullaria. Je vindt de markt aan Calle de la Ribera de Curtidores.

Lees ook:Dit zijn de leukste wijkjes in Barcelona

Shoppen

Princípe Pío

Een winkelcentrum in een historisch treinstation, met allerlei leuke boetiekjes, winkels en restaurants. En dat allemaal met behoud van de oude architectuur van het treinstation.

Paseo de la Florida, 2
Principe-pio.klepierre.es

The Hovse

Deze winkel in een oud pand van drie verdiepingen lijkt van buiten net een huis. Ben je eenmaal op de eerste etage, dan sta je in een originele winkel vol boeken, kleding, sieraden, bloemen, fietsen, meubels, accessoires en speelgoed. Moe van het shoppen? In het café kun
je uitrusten en genieten van een drankje.

Calle General Arrando, 40
Thehovse.es

Slapen

The Hat Rooftop, Bar & Hostel

Het is hier fijn logeren en met een cocktail geniet je vanaf het rooftopterras van het uitzicht over de stad. Wat wil je nog meer?

Calle Imperial, 9
Thehatmadrid.com

Eten/drinken

Le Cocó

Madridlecoco

Alles in dit plaatje van een restaurant is cool. Midden in de wijk Chueca vind je deze pastelkleurige eethotspot. De menukaart staat vol betaalbaar lekkers. 

Calle de Barbieri, 15
Lecocomadrid.com

Frida

Een van de weinige restaurants in Madrid waar je buiten kunt eten aan een prachtig pleintje in hipsterwijk Chueca. Met een beetje geluk maakt een straatmuzikant de avond nog zwoeler.

Calle San Gregorio, 8
Fridamadrid.com

Mercado de San Miguel

Deze foodhallen liggen in het centrum van Madrid in een enorm monumentaal pand. Met ruim 33 marktstalletjes een waar foodwalhalla. Plaza de San Miguel

Mercadodesanmiguel.es

Bron: Santé januari, tekst: Loes van den Mosselaar

Gerelateerde artikelen