Bespaartips

6 bespaartips in tijden van corona en win het boek Money Planner

Corona gooit ons leven én financien flink op zijn kop. Hoe kun je nu geld besparen, zonder dat het te veel voelt als inleveren? Financefluencer Renée Lamboo geeft tips. Bovendien maak je kans op haar nieuwe boek ‘Money Planner bij Porterenee’.

Het zijn gekke tijden. We zitten midden in de storm die corona heet en veel mensen hebben nog geen idee hoe ze eruit gaan komen. Gezond, hopelijk, maar hoe zit dat financieel? Heb je straks je baan nog? Behoud je je opdrachtgevers? Volgt er echt een economische crisis zoals voorspeld wordt of valt het straks – als er hopelijk een medicijn is – allemaal wel mee. Ik weet het niet, jij weet het niet, we weten het allemaal niet.

Lees ook:Renée Lamboo: ‘Een rijk leven gaat niet over een volle kledingkast

Controle over je geld

In deze tijden waarin we zo weinig controle hebben, vind ik het fijn om zoveel mogelijk controle te pakken. Werken aan een volle spaarpot helpt. Maar we hebben al zoveel moeten inleveren de laatste tijd. Lekker buiten de deur lunchen, een hotelovernachting, weekendje weg, naar een museum, de bioscoop of zelfs maar zwemmen met kinderen. Dus geef ik je 6 manieren om geld te besparen, zonder dat het voelt alsof je nog meer moet inleveren.

1. De b-merken test

Dit is een mooi moment om b-merken in te gaan testen. Welke zijn zo lekker dat je je a-merken er prima door kunt vervangen. Probeer het eens, laat je kinderen en/of partner ook meeproeven. Wedden dat je van een paar producten voortaan moeiteloos een goedkopere versie meepakt omdat het net zo goed smaakt?

2. Kijk eerst op Marktplaats

Tweedehandswebsites staan zeker nu vol met de mooiste dingen. Iedereen is thuis aan het klussen en het opruimen. Wat voor een ander geen waarde (meer) heeft, is jouw nieuwe favoriete aanwinst. Check bij alles wat je nu wilt kopen, eerst of je het tweedehands kan kopen. Grote kans dat dat zo is. Staat het er nu niet op, maak dan een alert aan zodat je als eerste bericht krijgt wanneer iemand het aanbiedt. Je verliest hier niks aan, het bespaart je alleen maar geld.

3. Overzicht!

Je bent nu misschien veel thuis, hebt waarschijnlijk geen reistijd naar je werk. Gebruik die tijd om je uitgaven bij te gaan houden. Bijvoorbeeld in mijn mooie en fijne Money Planner, maar het kan ook in een Google Drive-bestandje of in een kladblok dat je nog had liggen. Zet alles op een rij en zoek naar uitgaven die je niks brengen. Die je niet blij maken, die je misschien zelfs onnodig betaalt. Bijvoorbeeld die sportschool waar je nooit komt, je ouderwetse televisie abonnement of die reisverzekering die je toch niet gebruikt voorlopig. Zeg het op en houd het geld in je zak.

4. Lekker lenen

Koop niet meteen, maar leen eens wat als je het nodig hebt. Bijvoorbeeld via de app Peerby. Daar kun je bijvoorbeeld een heggenschaar, hogedrukreiniger of statafel gewoon lenen in ruil voor een flesje wijn. Zo leer je je buren ook nog eens beter kennen.

5. Weekplanning

Plan je maaltijden voortaan voor een week. Je hoeft helemaal niet te besparen op wat je koopt. Verwen jezelf vooral met zo’n dure chocoladereep als je voelt dat je daar behoefte aan hebt. Door je maaltijden te plannen en nog maar één keer per week in de winkel te kopen, geef je vanzelf minder uit. Je wordt namelijk minder vaak blootgesteld aan impulsaankopen.

6. Goedkoper tanken

Download een app, bijvoorbeeld de ANWB Onderweg app, waarmee je kunt zien waar je goedkoop kunt tanken. Kost niks en duurt misschien een minuut. Zo beland je nooit meer voor de hoofdprijs aan de pomp langs de snelweg.

Houd vooral bij hoeveel geld je weet te besparen. Zeg dat je door te besparen 50 euro per maand extra overhoudt. Maak dan voor dat bedrag een automatische overboeking aan naar je spaarrekening. Zo weet je zeker dat je niet voor niks bezig bent en dat het geld dat je overhoudt, ook echt op je spaarrekening belandt. Succes!

Nog veel meer over (be)sparen lees je op PorteRenee.nl. Volg Renée ook op Instagram.

Win het boek ‘Money Planner by Porterenee’

Money Planner

Heb je behoefte aan nog véél meer bespaartips, zodat je geld overhoudt aan het eind van de maand, in plaats van een stuk maand aan het eind van je geld? Doe mee aan onze winactie waarbij we 5 exemplaren van het boek ‘Money Planner van Porterenee‘ van bespaargoeroe Renée Lamboo (€ 20 Harper Collins). Vul onderstaand winformulier in om kans te maken.

Deze winactie loopt tot en met 11 december 2020.

Win het boek Money Planner

Gerelateerde artikelen