4 dingen waar je niet te veel geld aan zou moeten uitgeven

Wil je in deze dure tijd een beetje op je budget letten? Check dan of je niet te veel geld uitgeeft aan de volgende drie zaken.

1. Water

Kraanwater is ruim 150 keer goedkoper dan water uit een flesje. De kwaliteit van het drinkwater in Nederland en Vlaanderen is goed, dus stop met het kopen van flesjes. Of investeer in zo’n mooie Dopper!

Klik hier
ModeMode

2. Sportschoolabonnement

Je hoeft niet meteen op te zeggen en op eigen houtje buiten te gaan hardlopen, maar het kan lonen om je sportschoolabonnement eens tegen het licht te houden. Waar betaal je allemaal voor? Gebruik je alles? Wat zijn de tarieven bij andere sportscholen? Wisselen van sportschool kan je geld besparen. In januari hebben veel sportscholen acties, bijvoorbeeld dat je geen inschrijfgeld betaalt. Kijk op www.sante.nl voor gratis trainingen van Studio C.

3. Verzekeringen

Waarschijnlijk heb je je meeste verzekeringen jaren geleden afgesloten en er daarna weinig naar gekeken. Toch kan een ronde vergelijkingen ervoor zorgen dat je voortaan goedkoper uit bent. Daarnaast zijn er verzekeringen die je af kunt sluiten als je bijvoorbeeld een telefoon koopt. Reken voordat je ja zegt eerst eens uit wat het je zal kosten en of dat het waard is. Vaak zal het antwoord nee zijn.

4. Spullen die je niet nodig hebt

Vraag je bij alles wat je wil kopen af of je het ECHT nodig hebt! Heb je niet al een zonnebril? En past die winterjas niet nog prima? Kijk wat je al hebt en eventueel kunt hergebruiken of ruilen. Bedenk dat je vaak verleid wordt met spullen die leuk lijken, maar die niet noodzakelijk zijn. En kun je echt niet zonder? Ga dan eens naar de kringloopwinkel, kijk op Marktplaats of vraag het te leen.

Snt202405
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen