leuke boeken boek

5x leuke boeken die je absoluut gelezen wil hebben

Helaas. De vakantie is voor de meesten voorbij… Grote kans dat je in de zomer wat boeken hebt gelezen en dat heerlijk vond. Waarom zou je die gewoonte niet voortzetten na de vakantie met deze leuke boeken?

Bonuskind – Saskia Noort – €12,50

Dit boek van Saskia Noort is de bestverkochte thriller van 2020 en móét je gelezen hebben. Het boek gaat over de 15-jarige Lies die op een ochtend wakker wordt met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in. Zij geloven dat de verdwijning te maken heeft met haar mentale gezondheid: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat haar moeder dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.

Bonuskind
Shop het boek!

De liefdesbrief – Lucinda Riley – €21,99

Fan van De Zeven Zussen boekenserie? Dan is dit boek van dezelfde schrijfster iets voor jou. In de spannende roman De liefdesbrief stuit journaliste Joanna op een brief van een pas overleden legendarische acteur James Harrison, met aanwijzingen die naar een explosief geheim leiden. Terwijl Joanna langzaam het verhaal ontrafelt, ontdekt ze dat meer mensen de brief willen hebben, en haar ten koste van alles zullen proberen tegen te houden… Welk geheim nam de acteur mee in zijn graf? En waarom willen juist de mensen uit de hoogste kringen dat dat geheim nooit wordt onthuld?

De Liefdesbrief
Koop het boek hier!

Dwaalspoor – Suzanne Vermeer – €10,99

Een nieuwe Suzanne Vermeer mag niet ontbreken in je boekenkast. Dit boek verscheen afgelopen zomer en bestaat uit 192 pagina’s. Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt zakenman Vincent Mulder om het leven bij het mountainbiken. In eerste instantie wordt het afgedaan als een tragisch ongeval, maar als vlak bij de plek des onheils een dode vrouw wordt gevonden met verwondingen die lijken op die van Vincent, begint de politie te twijfelen. Helemaal als een getuige beweert dat hij de vrouw van Vincent, Silvia, op die plek heeft gezien. Terwijl boze tongen beweren dat Silvia baat heeft bij Vincents dood, blijft ze bij hoog en bij laag volhouden dat ze onschuldig is. Om erachter te komen wat er met Vincent is gebeurd, roept Silvia de hulp in van juriste Lauren Martens. Samen gaan ze op onderzoek uit.

Dwaalspoor
Koop nu!

Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens – €10,-

Dit boek is superpopulair in de VS en begint ook in Nederland in veel boekenkasten te staan. In het boek volgen we Kya Clark. Ze is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

Daar Waar De Rivierkreeften Zingen
Koop het boek!

De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy – €20,-

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

leuke boeken
Shop nu!

Heb jij een van deze leuke boeken al gelezen?

Lees ook: Deze kookboeken mogen niet ontbreken in je keuken!

Beeld: Unsplash / Bron: Bookspot