Moederdag 1000x1440 (1)

5x écht leuke cadeaus voor je moeder (of een andere favoriete vrouw in je leven)

Je wilt heel graag je moeder of een andere favoriete vrouw in je leven verrassen met een leuk cadeau, maar wat koop je voor haar? Dit zijn de vijf leukste cadeautips, óók als ze ‘alles al heeft’.

1. Beschermde huid

Een écht goede, rijke zonnebrandcrème voor je gezicht komt het hele jaar door goed van pas. Deze van La Roche-Posay beschermt tegen schadelijke uv-stralen en heeft een subtiel tintje, zodat oneffenheden minder zichtbaar worden.
La Roche-Posay Anthelios Pigment Correct – €24,95

La Roche Posay 450x450 1

2. Fruitvergiet

Neem het van ons aan: een fruitvergiet is zo’n keukenhulpje waarvan je wenste dat je het véél eerder had gekocht. Het neemt weinig plek in in (waarschijnlijk overvolle) keukenkast en stiekem komt ‘ie veel vaker van pas dan je denkt, bijvoorbeeld als je snel even blauwe bessen voor in je yoghurt wilt afspoelen of aardbeien op tafel wilt zetten. Nooit meer klooien met het plastic bakje waar je ze in koopt of zo’n joekel van een pastavergiet.
Riviera Maison Fruitvergiet – €19,95

Riviera Maison Fruitvergiet 450x450 1

3. Aan de bak

Heel Holland Bakt kijkt heerlijk weg, weten de fans. In het negende seizoen van het populaire Omroep MAX-programma won voor het eerst een vegan chef. De Frans-Britse Enzo Pérès-Labourdette (die overigens in Amsterdam woont) schreef zijn lekkerste vegan bakrecepten op in het receptenboek Heel Holland Bakt Vegan. Leuk detail: de cover is geïllustreerd door hemzelf.

Heel Holland Bakt Vegan door Enzo Pérès-Labourdette, Kosmos Uitgevers, 2023 – €27,99

Heel Holland Bakt Vegan 450x450 1

4. Door weer en wind

In Nederland bent je nu eenmaal nooit verzekerd van een droge dag. Ga je net lekker zonder jas naar buiten, blaast er uit het niets een enorme windvlaag door je haar met als je pech hebt een bui erbij. Gelukkig zijn er handige opvouwbare paraplu’s die óók tegen een flinke windstoot kunnen en in je handtas passen. De paraplu’s van het Parijse merk Smati maakt paraplu’s van oerdegelijke kwaliteit die ook nog eens mooi zijn.

Smati Pétale opvouwbare paraplu – €19,99

Paraplu 450x450 1

5. Lekker kiemen

Kiemgroenten zijn supergezond en overal bij te eten. Je kunt er een soepje mee decoreren, er wat van tussen je sandwich leggen of het door een salade strooien. Je kunt die dure bakjes in de winkel kopen of heel makkelijk zelf aan het kweken slaan. Met deze handige een oogstrelende kiemtoren van terracotta, bijvoorbeeld.

Point-Virgule Kiemtoren Terracotta

Kiemtoren 450x450 1