feng thuis woonkamer tips schoon huis 10 minuten sante

5 tips voor een Feng Shui woonkamer

Volgens de Feng Shui zou een donkere muffe woonkamer zorgen voor een slechte gezondheid, pech en problemen in je liefdesleven. Zorg je voor een woonkamer met een goede Feng Shui, dan zorgt dit voor geluk, harmonie en gezondheid.

Het is dus belangrijk dat je je werk- en leefomgeving aanpast zodat er evenwicht en harmonie ontstaat. Een paar kleine ontwerp aanpassingen kunnen je productiviteit al verhogen of je slaapkwaliteit al verbeteren. Lees verder voor 5 handige tips voor een Feng Shui woonkamer!

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude Chinese filosofie over hoe je leefomgeving je geluk en je gevoel kan beïnvloeden. De filosofie is gebaseerd op het evenwicht van energie. Feng Shui heeft drie principes. Het is belangrijk om de basis van die drie principes te begrijpen voordat je begint met het inrichten van je woonkamer.

1. Alles is voortdurend onderhevig aan verandering

Niets in deze wereld is permanent. Alle verandert namelijk constant. Niet alleen jij als persoon, maar ook je omgeving. Deze twee hebben een grote invloed op elkaar. Het is dus belangrijk dat je een balans vindt.

2. Alles is met elkaar verbonden

Alles in deze wereld is met elkaar verbonden via energiestromen. Deze energiestromen hebben invloed op alles. De manier waarop jij dus je woonkamer inricht heeft invloed op jouw gevoel en geluk. Andersom werkt dit ook: jouw stemming heeft invloed op je inrichting van je huis.

3. Alles leeft

De energiestromen zijn aanwezig in jezelf, maar ook in alles in je omgeving. Alles leeft en hierdoor heeft alles een plaats en een reden.

5 handige tips

1. Denk aan de functie van je meubels

Voordat je de woonkamer gaat inrichten en meubels en decoraties gaat kopen, is het belangrijk om te beoordelen hoe de ruimte gebruikt wordt. Welke activiteiten zullen er in de woonkamer plaatsvinden? Gaat het voornamelijk om werk, vermaak of eten? Hierdoor zul je zien welke type meubels je echt nodig hebt. Om Feng Shui te optimaliseren, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de bewegingsstroom rond de meubels toegankelijk en onbelemmerd is.

2. Kies voor planten

Planten spelen een belangrijke rol bij het creëren van goede Feng Shui in elke woonkamer. Planten zijn namelijk levende dingen die een ruimte energie en leven geven. Daarnaast kunnen ze ook helpen om de lucht te zuiveren en de kamer een positieve en frisse uitstraling te geven.

3. Zorg voor balans in je decoraties

Bij Feng Shui gaat het allemaal om harmonie en balans. Zorg daarom voor decoraties met verschillende texturen en afwerkingen, maar zorg ervoor dat één enkel materiaal niet al het andere in de kamer overweldigt. Heb je veel metaal in de woonkamer, zorg dan voor balans met zachte donzige kussens. Kijk voor inspirerende woondecoratie op Hubo.nl.

4. Zorg voor voldoende licht

Stimuleer positieve energie met natuurlijk licht en verlichting. Energiezuinige led lampen bootsen natuurlijk licht na en ze gaan daarnaast ook langer mee. Om Feng Shui in de woonkamer te verbeteren, is het belangrijk om donkere hoeken en schaduwen te verlichten.

5. Ruim alle rommel op

Een van de gemakkelijkste manieren om je woonkamer Feng Shui te maken, is om zo min mogelijk rommel in je kamer te hebben. Rommel heeft een negatief effect op je geest en lichaam. Wat je niet nodig hebt of niet gebruikt, moet je laten gaan.

Lees ook: 9 stappen voor het opruimen van je voorraadkast

Beeld: Pexels / Dit is een partnerbijdrage