minder bereikbaar

5 tips om minder bereikbaar te zijn

We weten zelf ook wel dat het niet nodig is om dag en nacht bereikbaar te zijn, toch zijn we het steeds vaker. Volledig afkicken van je mobiel, tablet en laptop is wat overdreven, maar minderen kan geen kwaad.

We pleiten niet meteen voor volledig afkicken van je mobiel (en/of tablet/laptop), maar minderen kan zeker geen kwaad.

1. Stel een avondklok in

Stop een uur voor bedtijd met elektronica (zet het liefst ook de tv uit). Het felle licht van schermen zorgt ervoor dat je minder makkelijk in slaap komt. Door alles uit te zetten bereid je je  voor op een goede nachtrust en je hebt nog even tijd voor een boek, een goed gesprek of een bad.

Lees ook:Dit doet blauw licht met je huid

2. Geen telefoon in bed

Slaap je met je telefoon in bed? Je bent niet de enige. Stom eigenlijk, wat de nacht is het perfecte moment om letterlijk wat meer afstand te nemen van je mobiel. Leg hem aan de andere kant van de kamer of laat het achter in de woonkamer  (als je je telefoon niet als wekker gebruikt that is).

3. Neem een time-out

Ongemerkt glijdt je aandacht af naar je telefoon, terwijl je je eigenlijk zou moeten focussen op iets anders. Zet je telefoon uit of schakel niet storen of de vliegtuigmodus in. Die berichten en meldingen kunnen echt wel even wachten.

4. Richt je op je gezelschap

Terwijl je aan tafel zit met vrienden of je partner, check je toch even de mail die je binnenkreeg van een oud-collega. Het lijkt tegenwoordig zo ingeburgerd dat we bijna vergeten hoe onbeschoft het eigenlijk is. Spreek met zijn allen af de telefoons van tafel te houden. Vergroot de uitdaging: de eerste die zijn telefoon pakt trakteert.

5. Bewaar je telefoon uit zicht

Uit het oog, uit het hart. Wanneer je telefoon opgeborgen is in je tas, zul je minder snel in de verleiding komen om te kijken of je niet tóch een bericht hebt.

Gerelateerde artikelen