Gelukkig zijn

5 excuses die je geluk in de weg staan

Soms praten we onszelf dingen aan om iets niet te doen en staan we zo ons eigen geluk in de weg. Gebruik jij een van deze vijf excuses wel eens?

Excuus 1: ‘Ik heb het te druk’

Iedereen heeft genoeg te doen, maar tijd kun je maken. En dat zou je ook moeten doen, zéker voor dingen die je echt leuk vindt. Doe af en toe eens een stapje terug en gun jezelf wat tijd voor leuke dingen.

Excuus 2: ‘Het is te duur’

Helaas hebben we niet allemaal een eindeloos budget. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Probeer eens een tijdje geld te besparen. Na een paar maanden of jaren heb je budget voor die gave reis waar je al tijden van droomt.

Lees ook: ‘Déze dingen kun je beter niet uitstellen’

Excuus 3: ‘Ik kan niet zo lang vrij krijgen’

Een veelgehoorde smoes. Maar is het echt zo, of is het eigenlijk gewoon een excuus om niet in actie te hoeven komen? Vraag eerst eens bij je baas na wat de mogelijkheden zijn.

Excuus 4: ‘Ik weet niet hoe’

Sommige nieuwe stappen zijn eng, doodeng. Maar zodra je de stap eenmaal hebt gezet, is het fantastisch. Begin gewoon, zoek uit hoe iets moet, zoek contact met mensen die ervaring hebben.

Excuus 5: ‘Dat doe ik later’

Het is makkelijk om dromen uit te stellen. We zijn zo druk met onze to do-lijstjes dat we onze bucketlist vergeten. Voor je het weet, is er weer een poos voorbij en ben je niet meer in de gelegenheid om al je dromen waar te maken. The time is now.

Beeld: Gettyimages

Tip van de redactie

Fitbit Luxe fitness & wellness tracker
Fitbitluxegoud
Bestel hier