Uitstellen

Déze dingen kun je beter niet uitstellen

Uitstelgedrag zal de meesten van ons niet vreemd zijn. Toch kun je déze dingen beter niet uitstellen.

1. Werken aan je goede voornemens

Waarom morgen of na het weekend pas beginnen met sporten of gezonder eten? Now is the time.

2. Rustig eten

Schuif je uit tijdgebrek snel even een broodje naar binnen? Als je haastig eet, slik je meer lucht in, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel en winderigheid. Bovendien kauw je minder goed, waardoor de spijsvertering slechter verloopt. Neem de tijd om te eten, zittend aan tafel en zonder krant, smartphone of televisie. De kans dat je jezelf overeet is op die manier kleiner.

Lees ook:Dit zijn de voordelen van uitstellen

3. Plassen

Je plas ophouden doe je met de bekkenbodemspieren. Doe je dit vaak dan kunnen deze spieren op den duur niet meer goed samenwerken met de blaas, waardoor je problemen kunt krijgen. Ga naar het toilet wanneer je de aandrang voelt en neem er de tijd voor. Ga rechtop op de wc zitten met allebei je voeten plat op de grond en plas tot je blaas leeg is.

4. Tampon verwisselen

Toxic Shock Syndrome (ook bekend als de tamponziekte) is een acute en zeldzame ziekte, die vaak ernstig verloopt. Het kan iedereen overkomen, maar het komt vaker voor bij jonge, menstruerende vrouwen die tampons gebruiken, vandaar de bijnaam. Bij het langdurig inhouden van een tampon kan een bacterie ontstaan die voor bloedvergiftiging zorgt. Stel het verwisselen van je tampon dus niet te lang uit.

5. Slapen

Kun je je er niet toe zetten om je tanden te poetsen en naar bed te gaan? Sleep jezelf toch van de bank af. Slapen moet je uiteindelijk toch en als je al moe bent, zijn die extra minuten mooi meegenomen. Lees ook ons artikel Waarom genoeg slapen belangrijk is?

Bron: Santé Archief

Tip van de redactie

FOREO LUNA™ gezichtsreiniger en massage-apparaat
Foreo
Bestel hier

Gerelateerde artikelen