thuiswerken

4x efficiënt thuiswerken

Thuiswerken vanwege het coronavirus? Als je thuiswerkt raak je makkelijker afgeleid, het huishouden, je persoonlijke to do-lijst of door vrienden die bellen. Met deze tips maak je thuiswerken efficiënter.

Maak een schema

Wanneer er niemand ‘meekijkt’, is het makkelijk om je to do-list te negeren. Merk je bij jezelf dat je de laatste tijd wel heel veel klussen uitstelt? Dan is het tijd voor zwaarder geschut: maak in plaats van een to do-list een tijdschema. Wees streng voor jezelf en houd je eraan, dan zul je in één dag veel meer gedaan krijgen.

Lees ook:Het grootste nadeel van thuiswerken: je vraagt je af wat je bvaas echt vindt

Geef jezelf een tijdslimiet

Door via een schema te werken, leg je jezelf meteen een tijdslimiet voor je werk op. Als je alles gedaan hebt, ben je klaar voor vandaag en kun je je daarna zonder schuldgevoel op niet-werkgerelateerde zaken storten. Goed voor de balans tussen werk en privé.

Negeer de was

Zou je op kantoor de was vouwen tijdens een telefoongesprek met een belangrijke klant? Nee. Doe dat thuis ook niet. Plan je werk en huishouden allebei in op een dag, maar laat de twee elkaar niet overlappen.

Blokkeer social media

Een update op Twitter plaatsen, kijken wat al je vrienden uitspoken op Facebook, je LinkedIn up to date maken. Voor je het weet, ben je een uur of meer verloren aan surfen op internet. Is discipline niet genoeg om je van die websites weg te houden? Blokkeer ze dan tijdelijk.

Gerelateerde artikelen