Nadeel Thuiswerken

Het grootste nadeel van thuiswerken: je vraagt je af wat je baas echt vindt

Als je feedback krijgt, kun je dat voor een groot deel interpreteren door naar iemands gezichtsuitdrukking te kijken. Als je een mail of chatbericht krijgt, ontbreekt dat.

Je vraagt je al anderhalf uur af wat je baas van het zojuist aangeleverde werk vindt, als je eindelijk een bericht ontvangt met daarin alleen de tekst ‘Bedankt.’

Lees ook:Hoe voorkom je rugklachten door het thuiswerken?

Heb jij moeite met het gebrek aan feedback?

Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat in Amerika 43 procent van de werknemers wel eens op afstand werkt. Veel daarvan vragen zich regelmatig af wat de baas nu écht bedoelt, of ze worden onzeker van het gebrek aan berichten.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de verschillen tussen medewerkers die thuis werken en zij die op kantoor werken. Thuiswerkers ervaren meer stress en zijn gemiddeld banger dat hun collega’s achter hun rug om over hen praten. Het gebrek aan feedback kan de motivatie en productiviteit negatief beïnvloeden. Krijg jij alleen feedback als er iets mis is? Negatieve interactie met je leidinggevende heeft zes keer zoveel invloed op je gemoedstoestand.

Wat kun je eraan doen?

Heb je meer behoefte aan (positieve) feedback? Breng het ter sprake, anders heeft je leidinggevende geen idee van jouw wensen. Voor leidinggevenden met teamleden op afstand kan het een idee zijn om regelmatig te skypen met het hele team en daarbij juist te focussen op alle positieve punten.

Bron: The Cut

Gerelateerde artikelen