dweilen

De 3 beste tips voor het dweilen van je vloer

Welke vloer je ook hebt, je zult hem moeten dweilen. Met deze tips gaat dat een stuk makkelijker!

Of je nou een gietvloer of een hardhouten vloer in je huis hebt, het zal zo nu en dan gedweild moeten worden. Waar dweilen op een PU gietvloer wel wat makkelijker gaat dan op een vloer van hout, kan het alsnog wel een lastig klusje zijn. Gelukkig kun je met behulp van de onderstaande tips alsnog de vloercoating helemaal schoonmaken met de dweil. 

Gebruik twee emmers in plaats van één

Hier is een hygiënische tip: gebruik één emmer voor het spoelen en één voor de reiniger. Door de vuile dweil in een aparte spoelemmer te dompelen, kun je het water uitwringen zonder de wasmiddelemmer te verontreinigen met vuil dat is opgenomen in de dweil. Wanneer het water in één van beide emmers te vuil wordt, vervang deze dan, maar gooi de oude batch niet zomaar in de gootsteen. Dweilwater zit vol ziektekiemen en vuil, dus gooi het weg door het toilet. Ook dit is dus weer een stuk hygiënischer. 

Lees ook: Met deze hacks gaat schoonmaken sneller én makkelijker

Laat de dweil luchten

Om ervoor te zorgen dat de dweil de volgende keer dat je schoonmaakt kiemvrij is, laat je de dweilkop weken in een mengsel van bleekmiddel en water. Door dit te doen zal het gedesinfecteerd worden. Wacht 10 minuten, spoel en wring daarna het overtollige water uit de dweilkop. Het is van belang dat je nooit je dweil in de emmer laat staan om te drogen. Je riskeert namelijk dan de vorming van bacteriën en schimmels in het overgebleven vocht, wat niet de bedoeling is. 

Veeg in de goede richting

Zoals je zou doen als je een vloer zou schilderen , begin je in een hoek van de kamer te dweilen en werk je terug naar een uitgang om te voorkomen dat je in het gebied stapt dat je net hebt schoongemaakt. Net zo belangrijk, let op het patroon waarin je je dweil duwt. Veeg bij hardhouten vloeren in de richting van de houtnerf. Bij vloeren met een meer gestructureerd oppervlak moet je juist in kleine achtjes vegen. Dweil zo door totdat je uiteindelijk de uitgang, wat het eindpunt is, hebt bereikt.

Lees ook: Relaties op de werkvloer steeds populairder

Dit is een partnerbijdrage