Schoonmaken (1)

Met déze 7 hacks gaat schoonmaken een stuk sneller en makkelijker

Schoonmaken is voor de meeste mensen geen pretje. Maar er zijn wél manieren om het makkelijker te maken voor jezelf. Wij leggen het uit.

Douchekop ontkalken

Zijn de gaatjes van je douchekop verstopt door kalk? Steek de douchekop in een stevig zakje met schoonmaakazijn. Bind af en laat het een nachtje liggen. Spoel de volgende ochtend de gaatjes door met heet water.

Kranen flossen

Om ook alle randjes van kranen schoon te maken, kun je flosdraad gebruiken.

Sprayen met wodka

Klinkt vreemd, maar spray wat wodka in een verstuiver over je matras. Het desinfecteert en absorbeert nare geurtjes. Voor een alcohollucht hoef je niet bang te zijn, want het verdampt snel.

Gebruik een kledingroller

Een kledingroller is niet alleen handig om stof en haren van je kleding te krijgen. Je kunt ‘m ook gebruiken om stof op lampenkappen te verwijderen. Of om glitters van de grond te halen.

Spiegels schoonmaken

Heb je koffiefilters in huis? Gebruik er eentje om je spiegels schoon te maken. Steek je hand in het filter en boenen maar.

Ramen lappen

Heb je nét de ramen gezeemd, zit er weer een streep op de ruit. Kun je niet goed zien aan welke kant hij zit? Tip voor de volgende keer: zeem de binnenkant horizontaal en de buitenkant verticaal. Dan weet je precies welke kant je opnieuw moet doen. En gebruik voor het beste effect een natuurzeem. Zoals deze.

Schoonmaken met eierschalen

Zitten er vieze randen in je badkuip of douchecabine? Gebruik geen schuurmiddel, maar verpulverde eierschalen. Je kunt ook een scrubhandschoen gebruiken. Zoals deze.

Bron: Vriendin Foto: Getty Images

Tip van de redactie

Brabantia Touch Bin Afvalemmer
Brabantia Touchbin Ad
Bestel hier