Koningscocktail

Er zijn prima alternatieven voor plastic rietjes

Plastic is zooo 2019. Natuurlijk let jij al goed op minderen. En neem je standaard een eigen tas mee voor de boodschappen en het shoppen. Hier nog even de fijnste alternatieven voor plastic rietjes op een rij.

Weet je nog dat we iedereen een hand gaven bij kennismaking, bij de huisarts of bij binnenkomst op een verjaardag? Sinds corona is het devies: geen handen meer schudden. En je ziet: het went best snel. Zo gaat het vast ook met plastic rietjes, hóé kun je nu ooit een cocktail of smoothie zónder drinken? Nou, dat kan dus prima met deze alternatieven.

Lees ook: ‘Hoe vies is het om een waterflesje na te vullen?’

Papier

Die blijven voorlopig nog te koop. Eigenlijk ook een wegwerpartikel, maar als ze niet te vies zijn, kunnen ze mee in de papierkliko of -bak. Bovendien wordt bij de productie ervan steeds beter gelet op het gebruik van gerecycled papier.

RVS

Je kent ze vast al. RVS is duurzaam, sterk, strak qua design en kan in de vaatwasser. Het is alleen even wennen aan niet meer op je rietje kunnen bijten in dit geval, want dan moet je je tandarts bellen.

Bamboe

Steeds meer winkels bieden ook rietjes van bamboe aan. Mooi, zo’n natuurproduct in je kleurrijke cocktailtje, echt een plaatje! Bamboe groeit ontzettend snel en je hoeft je niet druk te maken dat je hiermee ergens een stuk land ontbost. In Azië gebruiken ze bamboe al jaren om bordjes, offertafeltjes, bestek en verpakkingen mee te maken. Misschien gaat Nederland ook wel ‘om’.

Siliconen

Helemaal in opkomst, ook geschikt voor de vaatwasser, inmiddels in toffe kleuren te krijgen én lekker flexibel. Een rietje van siliconen gaat lang mee. In tegenstelling tot RVS, waar je niet bepaald letterlijk te tanden in kunt zetten, kan een siliconen exemplaar wél een beetje ‘wiebelen’ in je mond. Ach, heb je meteen een lachmomentje te pakken!

Wil je ook meteen weten hoe je jouw dagelijkse beauty-routine kunt verduurzamen? Onze tips lees je hier.

Vanaf juli 2021 doet ons land wegwerpplastic, waaronder plastic rietjes, in de ban

Gerelateerde artikelen