Placeholder

Maak je beautyroutine duurzamer

Bijna alle producten in de kast van redacteur Carlijn zitten in een (plastic) tube, fles of pot. En dat zijn er nogal wat. Niet echt duurzaam. Dus heeft ze haar beautyroutine duurzamer gemaakt.

 

1. Kies voor navulbaar

Steeds meer merken bieden navulbare verpakkingen aan of geven de optie om flacons terug te brengen naar de winkel, waar ze worden bijgevuld of uiteindelijk gerecycled. Een keer in de zoveel tijd breng ik plastic verpakkingen terug naar LUSH, Zij recyclen het plastic en ik ontvang een gezichtsmasker als bedankje. Ook de merken Loveli en Beauty Kitchen hebben navulbare flacons in het assortiment.

Lees ook:Simone heeft een zero waste lifestyle

2. Go Naked

Waarom zou je voor een plastic fles kiezen als hetzelfde product ook ‘naakt’ te koop is? Ik maakte mezelf tot voor kort wijs dat zeep uit een plastic fles beter schuimt. Onzin! Van een blok zeep word je net zo schoon. Ook gebruik ik nu een reiniger in vaste vorm, wat op maandbasis zeker twee flessen scheelt.

3. Shampoo in een blok

Een geconcentreerd blokje haarzeep bomvol oliën, kruiden, plantenextracten, natuurlijke boters en andere plantaardige ingrediënten, en zónder SLS, alcohol, siliconen en parabenen. Een shampoobar is een natuurlijk, verpakkingsvrij alternatief voor vloeibare shampoo. En duurzaam, want hoewel het formaat anders doet vermoeden, kun je met een shampoobar zo’n 75 tot 100 keer je haar wassen. Het is in het begin even wennen, maar nu wil ik niet anders meer. Shampoobars zijn er bovendien voor alle haartypes en -problemen en doen hun werk net zo goed als vloeibare shampoo.

Tip: laat je bar niet in de douche liggen, maar bewaar hem eenmaal droog in een bakje.

Meer tips?

In het augustus-nummer van Santé vind je nog vier tips om je beautyroute te verduurzamen.

Tekst: Carlijn Biesemaat

Gerelateerde artikelen