zero waste

Simone heeft een zero waste lifestyle

Simone heeft een zero waste leefstijl. Ze probeert milieubewuster en duurzamer te lezen. De komende weken neemt ze ons mee met haar ervaringen en deelt ze handige tips.

Over Simone

Mijn naam is Simone, 23 jaar, net afgestudeerd, en Zero Waster. Zero Waster? Wat is dat? Al een behoorlijke poos probeer ik milieubewuster en duurzamer te leven. Meer dan een jaar geleden kwam ik langs de term Zero Waste en voelde me meteen aangesproken. Langzaam begon ik deze levensstijl mezelf eigen te maken, wat toen, en nu nog steeds een zoektocht is. telkens ontdek ik nieuwe manieren waarop ik net iets duurzamer kan leven, en minder afval kan produceren. Hoe kun je nou milieu bewust leven zonder jezelf er compleet in te verliezen? De komende tijd wil ik graag mijn ervaringen en tips delen om een groener en duurzamer leven te leiden.

Wat is Zero Waste?

Zero Waste is een levensstijl die de afgelopen jaren steeds meer aanhangers heeft gekregen. Het doel is om zo min mogelijk afval te produceren, en een duurzaam leven te leiden om hiermee de impact die je als persoon op het klimaat en de wereld hebt zo klein mogelijk te maken.

De uitleg van de Zero Waste International Alliance (ZWIA) is de volgende:
‘Zero Waste: het behoud van alle brandstoffen door middel van verantwoorde productie, consumptie, hergebruik en herstel van alle producten, verpakkingen en materialen, zonder ze te verbranden, en zonder lozingen op land, water of lucht die het milieu of de menselijke gezondheid bedreigen.’

Deze uitleg geeft een duidelijk beeld van het ideaal waar de levensstijl naartoe probeert te werken. Dat er uiteindelijk een circulaire economie is waarbij er zo goed als geen afval geproduceerd word.

Samen maken we verschil

De afgelopen jaren is duidelijk geworden hoe belangrijk het is om duurzamer en milieu bewust te leven. De grondstoffen van de aarde raken op, het klimaat veranderd als gevolg van hoe wij met de aarde omgaan, en plastic afval is een probleem aan het worden wat onze natuur, en onze gezondheid bedreigd.

Dit klinkt allemaal heel zwaar, maar als iedereen probeert duurzamere keuzes te maken, hoe groot of klein die keuzes ook zijn, maken we uiteindelijk met zijn allen best een groot verschil. En dit kan nog ontzettend leuk zijn ook!

Wil je mijn persoonlijke zoektocht naar een duurzamer en groener leven volgen? Volg me dan op Instagram, Facebook en op mijn persoonlijke blog De groene zoektocht.

Gerelateerde artikelen