coffea arabica plant

Een moment of glory: de Coffea Arabica plant

De Coffea Arabica plant is niet alleen leuk voor in huis, je kunt er ook de bonen van gebruiken, én het heeft verschillende medicinale werkingen!

Je hebt de hele nacht doorgehaald… Je moet een presentatie geven of er is een andere belangrijke gebeurtenis waarbij het allemaal aankomt op dat ene moment en je hebt totaal geen concentratie. Je kunt niet meer. Je ogen vallen dicht en je krijgt geen hap door je keel. Koffie! Dat ligt voor de hand zou je zeggen, maar there’s more to coffee than meets the eye! 

De koffieplant, waarvan je de bonen gebruikt, heeft verschillende medicinale werkingen. Als stimulerend en anti-narcotisch middel vanwege het hoge cafeïne gehalte en als braakonderdrukkend middel (handig voor bij een kater). In homeopathische (en dus extreem lage) doses kant het tegenovergestelde effect bereikt worden en werkt het bijvoorbeeld tegen slapeloosheid.

Lees ook: 10 yogaplanten

Verzorging van de Coffea Arabica

Zet de Coffea Arabica op een lichte plek, op kamertemperatuur. Geef de plant vaak een beetje water. Voor een goede opfrisbeurt pak je de plantenspuit erbij. Hier gaat de Coffea Arabica mooi van glimmen en heb je naast een nuttige plant ook een looker. Bij mooi weer kun je ‘m ook buiten zetten.

De koffieplant gaat pas na een paar jaar in je woonkamer bloeien. Als het eenmaal zover is, groeien er kleine witte bloemetjes aan, waarna besjes zich vormen die verkleuren van groen naar geel naar rood. Eenmaal rijp kun je ze plukken en heb je koffieboontjes! En nee, hier kun je zeker nog geen koffie van zetten.

Lees ook waarom je een Eucalyptus in huis zou moeten nemen.

Bron: mooiwatplantendoen.nl