Shutterstock 318255056

Bedank deze mensen in je leven eens

Je hebt je (schoon)moeder, liefste vriendinnen, je grote broer en je partner al vaak getrakteerd op een lekkere lunch, grote bos bloemen of weekendje weg. Maar heb je er ook weleens aan gedacht déze mensen in je leven te bedanken?

Een klein gebaar kan al veel goeds doen. Bijna ongemerkt tref je heel wat mensen in je leven die je helpen, steunen, een luisterend oor bieden of vooruit, ‘gewoon hun werk doen’ maar dat wél heel goed doen.

Lees ook: ‘Dit doen therapeuten 5 minuten per dag om stressvrij te blijven

Oppasmoeder

Als jij het getroffen hebt met een geweldige oppas voor je kind(eren), weet dan dat hij of zij goud waard is. Kind blij en gezond, jij blij. Laat eens een bos rozen bezorgen met een lief kaartje.

Pakketbezorger

Je leest de gekste verhalen over bestellingen die zoekraken en bezorgers die de regels niet naleven, maar 9 van de 10 keer gaat het gewoon goed. En kun jij – vaak zelfs binnen 24 uur – genieten van jouw nieuwe schoenen, foto op aluminium of regenboogpakket Tony’s repen. Laat je vaste bezorger weten dat je het waardeert. Dat krijgt-ie bij de overige 129 adressen op z’n lijstje vast niet te horen.

Fysiotherapeut

Of welke zorgverlener dan ook, die jou er weer bovenop geholpen heeft. Wedden dat een kaartje met jouw lieve groeten erop meteen een plaatsje op het prikbord in de behandelkamer krijgt? Je gezondheid is je grootste goed, wees dan ook extra lief voor de mensen die je ermee helpen.

Dierenarts

Je dacht een tumor te voelen bij je konijn, kat of hond, maar gelukkig bleek het een talgbult. Met tranen in je ogen zat je in de wachtkamer, het verlossende woord luchtte je enórm op. En ook als het minder goed afliep, stond de dierenarts altijd voor jullie klaar.

Buurvrouw

Soms een tikkeltje bemoeizuchtig en schijnbaar altijd op de hoogte van de laatste roddels, maar ze heeft jou mooi wel opgevangen toen je er helemaal doorheen zat. Heeft een maaltijd voor je gemaakt, een was voor je gedraaid of een boodschap gehaald. Buren moet je koesteren, laat haar eens weten hoe fijn je het vindt naast/onder/boven/tegenover te wonen. Samen high teaën misschien?

Ouders

Natuurlijk, ze wéten dat je van ze houdt. En andersom. En misschien zijn er in de loop van de jaren ook heus weleens wrevels geweest. Maar je ouders kennen en waarderen je als geen ander. Verdiep je eens in hun hobby’s en interesses en maak een cadeaupakketje voor, gebaseerd op die interesses. Of neem ze mee naar een gaaf museum. En psst, als je ouders al zorg ontvangen en je ziet hoe ze opfleuren als die ene broeder dienst heeft of als de thuiszorgmedewerker toch nog even het onkruid voor ze weghaalt in de tuin.. zet hem of haar dan ook eens in het zonnetje!

Juf van vroeger

Je weet feilloos wanneer er wel en geen t bij een werkwoordsvervoeging gebruikt wordt. En bent nog steeds dankbaar dat die juf (of meester) in groep 6 opmerkte dat jij misschien een bril nodig had – wat ook zo was! Laat ze al die jaren later nog eens weten hoeveel impact ze op jou hebben gehad. Jong geleerd is oud gedaan, zoiets. Als ze niet meer voor de klas staan, vind je ze misschien wel via Facebook. Of vraag een adres op bij je oude basisschool.

Gerelateerde artikelen