dingen-niet-aanrecht-bewaren

6 dingen die je beter niet op het aanrecht kan bewaren

Is jouw aanrecht nogal vol? Wij vertellen je in dit artikel welke dingen je misschien beter niet op het aanrecht kan bewaren.

In de keuken wordt geleefd: we koken, eten, praten, lachen en huilen er. Het is dan ook geen wonder dat je keuken er nu lang niet meer zo strak uitziet als toen hij net werd geplaatst. En dat hoeft natuurlijk ook niet – er moet immers geleefd worden – maar een chaotisch en rommelig aanrecht kan ook zorgen voor een chaotisch hoofd. En dat willen we natuurlijk niet! Daarom geven wij je wat tips welke dingen je voortaan beter niet meer op je aanrecht kunt bewaren.

Lees ook: ‘Minder snoepen door 3 kleine veranderingen in je keuken

1. Je post

Tenzij je een apart bakje voor het bewaren en sorteren van je post op je aanrecht hebt staan, hoort het er niet. Probeer jezelf de gewoonte aan te leren om je post iedere dag te openen en creëer een systeem voor jezelf om je mail te sorteren op je bureau of in de gang. Zo voorkom je afleidingen in de keuken en kun jij meer overzicht bewaren.

Postbakje
BESTEL HIER

2. Kookaccessoires

Het klinkt misschien enorm tegenstrijdig, maar het is beter om je kookaccessoires niet op je aanrecht te bewaren. Natuurlijk kun je ze wel georganiseerd in een rekje of potje op het aanrecht bewaren, maar als je van jezelf weet dat je niet sterk bent in het opruimen direct na het koken, kan je jezelf het beste aanleren om gebruikte tools direct in de wasbak of vaatwasser te stoppen na het koken. Doe de accessoires die je het meest gebruikt in een mooi potje op het aanrecht en reserveer de lade die het dichtst bij het fornuis zit voor de minder gebruikte tools. Zo kan je er makkelijk bij wanneer je ze nodig hebt en kunnen ze makkelijk opgeruimd worden, zonder dat ze in het zicht liggen.

3. Kruiden en specerijen

Alhoewel je ze waarschijnlijk vaak gebruikt tijdens het koken is het toch een beter idee om je verse kruiden en specerijen niet op het aanrecht te zetten. Een fijne tip: bestel twee verschillende kruidenrekjes, eentje voor in de voorraadkast en eentje voor in de koelkast. Verse kruiden kun je zo bij elkaar in de koelkast bewaren en droge specerijen vind je nu makkelijker terug in de voorraadkast dan op je rommelige aanrecht.

4. Al je apparatuur

Gebruik je jouw broodrooster, koffiezetapparaat, blender, Airfryer, waterkoker, mixer en rijstkoker allemaal dagelijks? Wij ook niet… Waarom zou je ze dan allemaal op je aanrecht bewaren? Precies, nergens voor nodig! Laat alleen het apparaat staan wat je het meest gebruikt en zet de rest in de kast of zelfs in de schuur, afhankelijk van hoe regelmatig je ze gebruikt. Wat een ruimte ineens, he?

5. Kookboeken

We begrijpen heus dat kookboeken het beste van pas komen in de keuken, maar daar hoef je ze niet per se neer te leggen. Niet alleen nemen je favoriete kookboeken ruimte in die je prima kan gebruiken voor het bereiden van je heerlijke maaltijden, ook wil je natuurlijk voorkomen dat je favo boeken straks onder de avocado- of sinaasappelresten zitten. Waar je ze dan wel kunt bewaren? Op een plankje boven je aanrecht of in een kastje in de buurt, bijvoorbeeld.

6. Decoratieve kommen en vazen

Natuurlijk kan je wel een of twee mooie decoratieve items in je keuken zetten om hem wat op te fleuren, maar zorg er wel voor dat je niet je hele aanrechtblad vol bouwt. Zet ze in plaats daarvan bijvoorbeeld op een plank of op een van de keukenkastjes. Zo blijven ze wel in het zicht staan, maar hoef je je niet druk te maken dat ze per ongeluk kapotvallen tijdens het koken of in de weg staan tijdens jouw kooksessies.

Tekst Santé, beeld Gettyimages

Favoriet van de redactie

FitFlop warme slippers

FitFlop warme slippers
Shop

Gerelateerde artikelen