tips-ontspannen-najaar-in

5 tips om met een ontspannen vibe het najaar in te gaan

Yes, de vakantie is voorbij en de laatste zonnestralen dringen af en toe nog even fel tot onze huid door, heerlijk! Daarnaast dient het routinematige leven zich ook weer aan en gaan we richting een heel nieuw seizoen, de herfst. Maar hoe zorg je er nu voor dat je jouw ontspannen vakantie vibe nog wat langer vasthoudt in voorbereiding op de laatste maanden van het jaar? Orthomoleculair adviseur Sandra van Leeuwen deelt hier vijf praktische tips voor!

Het najaar komt er alweer aan! Tijd voor heerlijke frisse wandelingen in het bos! We zien de kleuren van de bomen en planten veranderen en kunnen op zoek naar paddenstoelen. Daarna lekker naar huis, kaarsen en een comfortabele huisbroek aan. We maken heerlijk warme dranken en nestelen ons met een dekentje en boek op de bank.

Heb je moeite met weer in het vertrouwde ritme komen na de vakantieperiode? Je bent niet de enige… Het gevoel van vrijheid en ontspanning dat je hebt ervaren wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Met deze tips geef je jezelf een goede kickstart voor het najaar!

1. Kijk naar je wensenlijstje

Weet je het nog? In januari heb je vast ook een wensenlijstje (goede voornemens) voor dit jaar gemaakt. Pak hem er maar eens bij en kijk wat je al kunt afstrepen en wat je nog op de planning hebt staan.

Het geeft mij enorm veel positieve energie om stil te staan bij wat ik allemaal al heb gerealiseerd. Het biedt me het nodige vertrouwen en de motivatie om snel met mijn overige wensen aan de slag te gaan.

Lees ook Sandra’s laatste artikel: ‘Dit zijn de 5 dingen waar je op zou moeten letten bij het kopen van supplementen

2. Wat neem je mee en wat laat je achter?

Neem de tijd om stil te staan bij wat je als fijn hebt ervaren in de vakantieperiode. Welke elementen daarvan wil je graag vasthouden en wat kun je loslaten?

Wil je bijvoorbeeld jouw ontspannen ochtendritueel behouden? Dat eerste kopje koffie op je terras voordat de drukte van de dag weer begint? De uitgebreide lunch of het leesmoment waardoor je zo heerlijk kon ontspannen en de wereld om je heen vergeten? Kijk eens of je deze momenten kunt integreren naast je doordeweekse vaste rituelen.

Wat zou je willen loslaten? Te weinig tijd ‘s morgens inplannen waardoor je de rest van de dag een opgejaagd gevoel houdt? Onrealistische voornemens die je gedachten negatief beïnvloeden, zodat er ruimte ontstaat voor meer haalbare doelen? Kijk wat je niet (meer) dient en werk er naartoe om deze los te gaan laten.

3. Naar binnen keren

Nu we langzaam van een buitenleven meer naar binnen keren, is het een mooi moment om je huis klaar te maken voor gezellige herfst- en winterdagen. Plan een moment (of meerdere momenten) in om je huis op te ruimen. Maak verschillende stapels; dingen die weg kunnen, dingen die voor de kringloop zijn bestemd of dingen die hersteld moeten worden. Zo zorg je straks voor een huis dat uitnodigt om meer binnen te zijn en kan je daar optimaal gezelligheid ervaren.

4. Doe aan (Yin) yoga

Een rustige flowles of yin yoga helpt je meer in je lichaam te komen en te voelen waar je nu behoefte aan hebt. Na de afgelopen periode de focus te hebben gericht op buiten, sociale afspraken en de drukte van het werk na de vakantie, is het slim om aankomende tijd voldoende oplaadmomenten voor jezelf in te plannen. Tip: plan deze momenten op zondagavond alvast in voor de hele week. Zo weet je zeker dat de week niet ongemerkt voorbijvliegt zonder daarin bewust stil te hebben gestaan.

5. Start NIET met lijnen

Mijn favoriete tip als laatst! Los van het feit dat het je met een ruk uit die heerlijke ontspannen sfeer van de vakantie haalt, is het ook niet heel motiverend en energieboostend om te gaan diëten.

Pak in plaats daarvan je gezonde eetpatroon van voor de vakantie weer op. Plan een paar extra wandelingen in en je zal zien dat die extra vakantiekilo’s (weliswaar) langzaam weer verdwijnen. Laat je vooral niet verleiden door een lunch mee te nemen naar kantoor die bestaat uit sla, tomaat en komkommer. Uiteindelijk zorgt dit aan het einde van de dag voor een energiedip, een greep naar een suikerrijk tussendoortje en als bonus een gefrustreerd gevoel!

Ik wens je heel veel succes met het zo lang mogelijk vasthouden van je ontspannen vakantie vibe!

Dít is Sandra van Leeuwen

Sandra Van Leeuwen

Sandra van Leeuwen is Orthomoleculair Adviseur en gespecialiseerd in de overgang. Het is haar doel om alle vrouwen vanaf 40 jaar bekend te maken met de overgang en de menopauze. Ze geeft workshops en retreats in heel Nederland. Een gezonde levensstijl vindt heel belangrijk en daarom wil ze graag zoveel mogelijk vrouwen inspireren en informeren als het om een healthy lifestyle gaat. Sandra woont in Weesp met haar man en zijn kinderen en heeft daar ook haar eigen praktijk. Meer informatie kun je vinden op sandravanleeuwen.com.

Gerelateerde artikelen