tips-huis-ontspannen-maken

5 simpele manieren om je huis meer ontspannen te maken

Kan jij wel wat extra ontspanning gebruiken in deze periode? Met deze 5 kleine manieren kan jij je huis in een handomdraai een veel meer ontspannen sfeer geven. En je hebt er niet eens veel voor nodig!

1. Zoek een fijne soundtrack op

Maak een lijst van liedjes die je altijd vrolijk maken en stel die in als ‘soundtrack’ voor in huis. Leg de plaat op de platenspeler of zet de afspeellijst tussen je favorieten op Spotify zodat je muziek altijd klaarstaat. Zo heb je altijd je favoriete tunes achter de hand als je een mood booster om te ontspannen kan gebruiken, bijvoorbeeld als je een lange dag hebt gehad of even niet zo lekker in je vel zit.

2. Kies een herkenbare geur uit

Is het je wel eens opgevallen dat sommige winkels een kenmerkende geur in hun filialen hebben hangen? Hoe fijn is het om dat ook voor jouw huis te creëren? Kies voor een heerlijke en kalmerende geur, zoals lavendel of kersenbloesem. Je kan bijvoorbeeld een mix van essentiële oliën en water gebruiken of een wierrookbrander om de geur in je huis te verspreiden. Je kan natuurlijk ook voor een geur kiezen die nostalgische herinneringen omhoog brengt en je helpt ontspannen. Iemand een stuk verse appeltaart?

3. Focus je op zachte oppervlakten

Je huis kan niet comfortabeler en meer ontspannen zijn dan wanneer je het vult met zachte objecten en oppervlakten. Neem daarom wat dekens en kussens en bekleed de ruimte waar je de meeste tijd doorbrengt met alle zachte spullen die je hebt. Of het nu de woonkamer, je bed of je nieuwe werkplek is, tover al het zachts in je collectie tevoorschijn en creëer een cosy sfeer.

Lees ook: 10x ontstressen en ontspannen

4. Dim het licht

Harde verlichting kan de ontspannen sfeer in ieder huis als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Tijd dus om het grote licht uit te doen en de sfeer terug te brengen met gedimde vloer- en tafellampen. Hebben je lampen een dimmer? Dat is top: zet je lichten dan minder fel als je gezellig aan het puzzelen, lezen of mediteren bent.

5. Plan wat schermvrije tijd in

Of het nu twee uur voor het avondeten of na 9 uur ’s avonds is, spreek een vaste schermvrije tijd met jezelf en je huisgenoten af. Zeker nu kan het moeilijk zijn om het nieuws niet op de voet te blijven volgen en je te verliezen in social media, maar het kan je wel helpen om te ontspannen als je je telefoon weglegt en de televisie uitzet. Ook krijgen je ogen dan de kans om te rusten zonder blootgesteld te worden aan blauw licht. Wat je dan wel kan doen? Puzzelen, lezen, schilderen of mediteren – je kan het zowel alleen doen of met gezin/huisgenoten!

Lees ook: 3 dingen die je morgenochtend zou moeten doen

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen