4 tips om positiever in het leven te staan

Heb jij af en toe moeite om het leven positief in te zien? Is jouw glas vaker halfleeg in plaats van halfvol? Met deze tips sta jij voortaan positiever in het leven.

1. Stop met zeuren

Stop met zeuren over wat er misgaat en focus op wat wel goed gaat. Vaak is dat meer dan je denkt, maar zie je het niet omdat je er niet bij stilstaat. Vraag ’s avonds aan jezelf: wat vond ik vandaag leuk? Er is altijd wel een lichtpuntje.

2. Selfcare

Zorg goed voor jezelf. Als je goed slaapt, eet en beweegt, zit je beter in je vel, heb je minder stress en sta je positiever in het leven.

Lees ook: 10 tips voor selfcare voor een klein budget

3. Positieve mensen = positiever leven

Omring jezelf met positieve mensen. Kijk eens in je omgeving welke mensen je energie geven en positief in het leven staan. Spreek vaker met ze af.

4. Bye, bye negatieve gedachten

Bedenk wat voor jou werkt als je negatieve gedachten hebt. Helpt het om muziek op te zetten of even naar buiten te gaan? Als je weet wat helpt, schakel je sneller over op positieve gedachten.

Lees ook: 8 simpele manieren om dagelijks meer aan selfcare te doen

Meer lezen over positiviteit? Marlies (33) vertelt in de nieuwste Santé over hoe ze klaar is met piepen, klagen en zeuren na een coronajaar vol gemopper.

San2404
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Tekst: Santé 7/8, Marlies Willemze / Bron: Sannyzoektgeluk.nl / Beeld: Getty Images