Alizonne dieet angela groothuizen

Dit is het Alizonne dieet van Angela Groothuizen

Angela Groothuizen is 64 jaar en voelt zich beter dan ooit, vertelt ze. En als kers op de taart is ze fitter dan ooit dankzij het Alizonne dieet en een personal trainer.

Met het Alizonne dieet viel ze maar liefst acht kilo af. Aan Weekend vertelde ze begin dit jaar hoe het was om op haar 64ste zo fit te zijn.

Haar 64ste jaardag heeft ze niet op spectaculaire wijze gevierd want ze vindt 64 “zo’n niks-aan-de-handleeftijd”, vertelt de duizendpoot. “Ik heb met de kinderen en Rob wat gegeten en mijn oude buurman heb ik meegenomen. Ik voel me heerlijk, het maakt mij niks uit. Ik vond 30 al leuk, 40 ging ik ook goed, 50 werd wat lastig, want toen kwam de overgang, maar 60: top!”

Wat minder top is, is het gegeven dat hoe ouder je wordt, hoe meer dierbaren je ontvallen. “Ja, dat went niet. Er is maar één remedie en dat is om vol in het leven te staan, gewoon genieten van het leven. Dingen niet uitstellen, maar doen. En heel vaak naar jezelf kijken: wat ik nu doe, word ik hier gelukkig van? Wat heb ík eraan?”

Hoe vind je het dieet dat het beste bij je past?

Over het Alizonne dieet, waarmee ze zo goed in haar velkwam te zitten was en is ze razen enthousiast. Maar wat is dat eigenlijk voor dieet?

Alizonne dieet

Het Alizonne-dieet is een medische benadering voor gewichtsverlies en lichaamssculptuur, ontwikkeld door Dr. Marie-Claire Wilson. Het dieet combineert een strikt caloriearm dieet met medische begeleiding, niet-chirurgische body contouring, en gedragsmatige ondersteuning. Hier zijn de belangrijkste componenten van het Alizonne-dieet:

  1. Dieetplan: Het dieet is gebaseerd op een zeer caloriearm, eiwitrijk voedingsplan. Dit helpt het lichaam vet te verbranden terwijl de spiermassa behouden blijft. Er worden specifieke, op maat gemaakte maaltijdvervangende producten gebruikt die door de Alizonne-klinieken worden verstrekt.
  2. Medische begeleiding: Het dieet wordt uitgevoerd onder strikt medisch toezicht. Regelmatige controles door artsen en diëtisten zijn essentieel om ervoor te zorgen dat het dieet effectief en veilig is.
  3. Body contouring: Naast het dieet worden behandelingen zoals ultrasone therapie en bindweefselmassage gebruikt om de huid en het onderliggende weefsel te verstevigen. Dit helpt om het lichaam strakker en beter gevormd te maken na het gewichtsverlies.
  4. Gedragsmatige ondersteuning: Psychologische begeleiding en ondersteuning zijn ook onderdeel van het programma. Dit helpt deelnemers om hun eetgewoonten en levensstijl duurzaam te veranderen.
  5. Fasering: Het programma bestaat uit verschillende fasen. De eerste fase is de intensieve gewichtsverliesfase, gevolgd door een stabilisatie- en onderhoudsfase. Dit is bedoeld om ervoor te zorgen dat het gewichtsverlies duurzaam is.

Het Alizonne-dieet is geschikt voor mensen die significant gewicht willen verliezen en bereid zijn zich te committeren aan een intensief en medisch begeleid programma. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat, zoals bij elk dieet, medische goedkeuring en supervisie essentieel zijn om ervoor te zorgen dat het dieet veilig en geschikt is voor de individuele gezondheidstoestand van de deelnemer.

Lees ook: Dit zijn de 3 beste diëten

Tekst Weekend

Beeld GettyImages