Fitte Powervrouw

Zó word je die fitte powervrouw

Kom jij nergens aan toe door bijvoorbeeld thuisonderwijs met de kids, of omdat je gewoon niet vooruit te branden bent door die hele coronacrisis? Onze sportdeskundigen Christina en Heidy hebben er ook last van, maar maken er nu korte metten mee en geven tips om een fitte powervrouw te worden.

Deze week hadden Christina en ik een sessie met onze business coach. Zoals het een coach betaamt, werden we op het matje geroepen. We hebben niks kunnen afstrepen van de lijst. Hoe komt dat? Euh… lockdown, kinderen thuis, thuisonderwijs, er komt niet veel uit onze handen… “Dat begrijp ik aan de ene kant”, zei ze. “Aan de andere kant is er altijd een excuus. Wat als de lockdown nog maanden duurt? Of als er lockdown op lockdown komt?”

Ze had volkomen gelijk natuurlijk. Deze wake-up call hadden wij nodig. Tegelijk beseften we ons dat wij niet de enigen zijn. Met als gevolg dat er veel vrouwen rondlopen die eigenlijk meer uit de dag willen halen, die eigenlijk fitter willen zijn, die eigenlijk van dat gevaarlijke buikvet af willen, die eigenlijk meer uit zichzelf willen halen. Daarom deze blog. Voor onszelf en voor jou. Lees hier drie tips om die fitte powervrouw te worden.

Lees ook:Hoeveel zou je moeten sporten tijdens het coronavirus?

1. Verwijder verleiding uit je leven

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om niet fit te zijn dan tijdens de lockdown. Sportscholen zijn dicht. Alleen de foodsector is open. Als je dus al een keer de deur uit gaat, heb je enkel toegang tot eten. Daardoor is de verleiding overal om je heen. Hoe kan je de verleiding zo klein mogelijk maken? Door in ieder geval je eigen omgeving zo ‘verleidingloos’ mogelijk te maken.

 • Maak een boodschappenlijstje zonder ongezonde dingen en koop alleen de dingen van het lijstje. Zo kan je thuis niet in de verleiding komen.
 • Sportschool dicht? Zoek online naar het aanbod dat bij je past, schaf een abonnement aan en plan die trainingen in zoals iedere andere afspraak.
 • Zorgt je telefoon en Netflix er vaak voor dat je weinig uit je dag en jezelf haalt? Zet al je meldingen uit en zeg je Netflix-abonnement op. It’s that easy.

Maak nu meteen een lijstje met jouw verleidingen en doe er iets aan. Het komt echt aan op het nemen van je verantwoordelijk. Alleen jíj kunt dingen veranderen.

2. Neem verantwoordelijkheid

Er is niks makkelijker dan een excuus te hebben. En die zal er ook altijd zijn.
Taken niet af? Bedrijfsdoelen niet gehaald? Met de kinderen om me heen komt er niks uit m’n handen. Toch weer dat stuk chocola gepakt? De lockdown/thuiswerken/thuisonderwijs is zo zwaar, ik heb dat stuk chocola verdiend.Thuis sporten? Als de kinderen steeds om me heen lopen, lukt het me niet hoor. Ik heb geen matje. Ik heb die discipline niet.

Herken je dit? Denk dan aan de quote van Einstein: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

Als je daar happy mee bent, dan kan je het lekker zo laten. Ben je echter niet blij met dat futloze gevoel, met het gevoel continue achter de feiten aan te lopen, met je buikvet of dat je buiten adem bent als je naar de zolder loopt?

Neem verantwoordelijkheid en ga niet meer doen wat je altijd deed.

 • Zorg dat je die chocola niet in huis hebt.
 • Maak met de kinderen duidelijke afspraken wanneer het jouw tijd is of maak een schema met andere moeders, zodat jullie allemaal dagdelen je ding kunnen doen.
 • Of sta vroeg op. Koop een sportmat en andere materialen. Train voordat de kinderen wakker worden, schrijf op waarvoor je het doet.

Ga niet voor de weg van de minste weerstand.

3. Zoek de weerstand op

Om bovenstaande te kunnen doen, is het belangrijk dat je mentaal sterk bent. Dit kun je oefenen. Door uit je comfortzone te stappen. Door de weerstand op te zoeken. Wat is weerstand?

 • De wekker als je eigenlijk in bed wilt blijven liggen.
 • Dat zelfontwikkelingsboek als je tv wilt kijken.
 • Stilte als je geneigd bent om altijd maar je telefoon in je hand of muziek aan te hebben.
 • Gezonde voeding.
 • Die hoge hartslag als je vaak voor lichte work-outs kiest.
 • Die zware gewichten als je krachttraining niks vindt.
 • Die koude douche.

Zoek de weerstand op. Dat maakt je zowel fysiek als mentaal sterker. Begin klein, kies bijvoorbeeld één ding uit en start daarmee. Kies je voor hoge hartslag. Pak die 15 minuten HIIT en niet meteen die 30 min HIIT. Kies je voor de koude douche. Start met 10 seconden en bouw dat uit. Ik (Heidy) pak die koude douche al 2 jaar. Dit heb ik langzaam uitgebouwd naar twee minuten. Iedere ochtend weer is dit de weerstand opzoeken. Iedere ochtend denk ik vandaag een keertje niet. Dan mis ik echter dat krachtige, frisse, wakkere gevoel erna, dus doe ik het. Zo train je jezelf om de weg van de meeste weerstand te kiezen. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat jij die fitte powervrouw wordt.

Wie zitten erachter Studio C Online?

Studio C Online

Christina en Heidy zijn oprichters van het online work-outplatform Studio C Online.

Als werkende moeders weten ze hoe druk het leven kan zijn. Met Studio C Online willen ze het daarom makkelijker maken om sporten in te plannen in je leven, doordat je het gewoon vanuit huis kunt doen.

Ze bieden toffe workouts vol variatie en energie. Christina is een geboren entertainer. Haar energie spat door het beeldscherm heen. We horen vaak: “Door Christina’s enthousiasme is een workout zo voorbij”. “Het is net of Christina bij me in de woonkamer staat”.

Zo hopen ze vrouwen steeds weer te motiveren om te BLIJVEN trainen. Dit is namelijk zó belangrijk. Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor hoe je je mentaal voelt.

Hun studio staat voor variatie, afwisseling en originaliteit. Niet een training is hetzelfde. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit Studio HIIT, Studio Strength en Studio Fire. Dit zijn pittige workouts, waarbij het beter is om deze niet elke dag te doen. Daarnaast heb je de keus uit Studio Barre, Studio Sculpt (dans en aerobics in combi met arm/billen/core), Studio Power Pilates en Studio Stretch & Relax. Dit zijn trainingen van een lagere intensiteit die mooi af te wisselen zijn met de zware trainingen.
En als je een beginner bent, kan je juist heel mooi starten met de lichtere workouts en zo langzaam opbouwen naar de zware trainingen.

Wil jij een variatie van HIIT en Barre proberen? Gewoon in je huis of tuin, wanneer het jou uitkomt? Doe mee met de Gratis Workout Challenge. 5 trainingen in 2 weken. Daarbij ontvang je motiverende mail.

Gerelateerde artikelen