mountain-climbers-tips

Zo maak jij die mountain climbers het waard

Mountain climbers… Niet bepaald onze favoriete oefening om te doen – men, hij is pittig – maar wel een hele effectieve! Ten minste, als je hem goed uitvoert. En een oefening als deze wil je niet voor niks hebben gedaan… Met deze 4 tips maak jij jouw mountain climbers het waard, trust us!

1. Je rug rechthouden

Mountain climbers zijn een uitdaging, dat weten we allemaal. Als je moe wordt kan het gebeuren dat je je onderrug niet meer recht kan houden, waardoor je rug hol of bol trekt. Hierdoor is de oefening niet alleen zwaarder, maar heeft hij ook minder effectief. Probeer daarom je rug recht te houden en je ruggengraat van je nek tot je stuitje in een lijn houdt, ook als je je ledematen beweegt. Wanneer je je rug te veel buigt, spreek je namelijk niet langer je buikspieren aan om kracht uit te halen en dat is natuurlijk zonde!

Lees ook: ‘Deze sport past perfect bij jouw sterrenbeeld

2. Je onderrug stilhouden

Je onderrug draaien, uitstrekken en/of buigen tijdens je mountain climbers kan ervoor zorgen dat je een blessure oploopt. Dit komt meestal voor als je (nog) niet genoeg kracht in je core hebt of je geringe heupmobiliteit hebt. Hierdoor zal je onderrug van nature rondtrekken en bewegen om de oefening uit te kunnen voeren. Zorg daarom dat je in een sterke starthouding gaat staan en voer de oefening langzaam en gecontroleerd uit, zodat je je rug makkelijker stil kan houden. Als je dit goed kan uitvoeren, kan je het tempo opschroeven!

3. Je hoofd in lijn houden met je lichaam

Je ruggengraat volledig in lijn houden houdt ook in dat je je hoofd niet te veel moet laten hangen tijdens de oefening. Hierdoor zijn je nekwervels namelijk niet meer met elkaar in een lijn. Je krijgt er wellicht niet gelijk last van, maar na lange tijd kan het zorgen voor spanning op je nek. Ook kan ademhalen lastiger worden én wordt je houding er ook niet beter op. Breng daarom je kin een klein stukje naar je borst en probeer je hoofd daar te houden tijdens de oefening. Denk eraan dat je je nek uitstrekt, dat helpt vaak meer dan het idee krijgen dat je omhoog moet blijven kijken. Vermijd dat je omhoog richting een spiegel kijkt, want ook dat zorgt voor onnodige spanning op je nek.

4. Je schouderbladen omlaag houden

Mountain climbers zijn fantastisch voor je schouders, zolang je ze maar goed uitvoert. Doe je dat niet, dan hebben ze zelfs een negatief effect op je schouders… Misschien ben je tijdens het sporten niet echt bezig met je schouderbladen, maar als je moe wordt van het sporten kan het zomaar zijn dat je houding begint te verslappen en je schouders gaan hangen. Hierdoor verlies je ook kracht tijdens je mountain climbers, waardoor het moeilijker wordt om te blijven staan en je last van je schouders kan krijgen. Zorg er daarom voor dat je je schouderbladen laag houdt, langs je ruggengraat. Door ‘de grond weg te duwen’ kan je dit het beste doen, probeer maar eens!

Bron: Livestrong.com

Gerelateerde artikelen