Dit Jaar Echt Anders

Zo ga jij het dit jaar écht anders doen

We zitten een week in het nieuwe jaar. Binnen ons work-out platform horen we deze week allerlei goede voornemens: “Ik wil nu echt het roer om”, “Vandaag is dan de dag dat ik ga beginnen om beter voor mezelf te zorgen”, “Na jarenlange strubbelingen met mijn gewicht heb ik nu besloten dat het écht tijd is om voor mijzelf te zorgen”. Veel vrouwen zullen dit herkennen. Een nieuw jaar begint bij veel vrouwen met deze plannen. De kunst is echter om het vol te houden. Hoe start je nu een nieuwe gezonde routine? En hoe houd je dit vast? Lees hier 4 tips.

Tip 1: Bedenk eerst wat je anders wilt en waarom

Het is belangrijk om hetgeen je wilt (veranderen) concreet te maken. Dus niet alleen: ik wil afvallen, ik wil fitter worden of ik wil beter voor mezelf zorgen. Deze voorbeelden zijn niet specifiek genoeg. Je doet dit wel door op te schrijven hoeveel kilo je af wilt vallen of hoeveel centimeters je kwijt wilt. Bij fitter worden, kan je duiden hoeveel kilometer je op een bepaalde datum wilt kunnen hardlopen of welke soort work-out je vol wilt kunnen houden.

Beter voor jezelf zorgen is ook heel breed. Bedoel je daarmee dat je meer wilt sporten, gezonder wilt eten of vaker een me-time moment voor jezelf wit pakken?
Maak wat je wilt dus specifiek zodat het meetbaar is en je op de datum waarop je dat wilt bereiken je dat ook kan beoordelen.

Vervolgens is het belangrijk dat je stilstaat bij waarom je dat wilt. Vraag jezelf de waarom vraag meerdere keren. Waarom wil ik afvallen? Omdat ik meer energie wil hebben. Waarom wil je meer energie hebben? Omdat ik nu ’s avonds vaak de afgepeigerde vrouw in huis ben. Waarom wil je dat niet meer zijn? Enzovoort. Dan kom je namelijk bij je diepste motivatie en dat gaat jou helpen om je voornemen of doel te halen.

Neem nu meteen actie. Pak pen en papier erbij en schrijf voor jezelf op wat jij in 2021 anders wilt en waarom.

Lees ook:Neem jij genoeg vitamine P?

Tip 2: Bedenk wat ervoor nodig is om dit te bereiken

Wat is er voor nodig om deze verandering in je leven door te voeren? Stel dat je minimaal drie keer in de week wilt trainen. Je zult dit toch ergens in je vaak drukke agenda in moeten plannen. Als je namelijk niks in je schema verandert, weet je bij voorbaat al dat dit niet gaat lukken.

Ben je een ochtendmens, sta dan eerder op. Ben je een avondmens, pas je schema daar dan op aan. Helpt het bijvoorbeeld al door een half uur vroeger te dineren? Waar kan je tijd op besparen (social media gebruik, neem een hulp in de huishouding, etc)? Neem dus je leven en je routines eens onder de loep en kijk er met nieuwe ogen naar. Zo maak jij de verandering die je in je leven wilt tot een realiteit.

Tip 3: Plan vervolgens elke avond de volgende dag in

Eigenlijk begint het al bij een weekplanning. Neem elk weekend de tijd om je week in te plannen. Plan hier bijvoorbeeld ook al je maaltijden in en doe boodschappen voor de hele week.
Vervolgens kijk je elke avond naar de volgende dag. Hoe laat sta je op? Wat wil je gedaan hebben? Laat hierbij ruimte voor dingen die uitlopen, onverwachte gebeurtenissen en vooral ook een rustmoment voor jezelf. Timmer je dag dus niet helemaal dicht. Zo stel je voor elke dag realistische doelen.

Tip 4: Just do it

Het klinkt simpel, maar het is de key to succes. Ga het gewoon dóen. Geen smoesjes meer, geen excuses. Je weet waarom en waarvoor je het doet. Je weet dat het jezelf en je omgeving gelukkiger gaat maken. Dus kom van die billen af en just do it!

Wie zitten erachter Studio C Online?

Studio C Online

Christina en Heidy zijn oprichters van het online work-outplatform Studio C Online.

Als werkende moeders weten ze hoe druk het leven kan zijn. Met Studio C Online willen ze het daarom makkelijker maken om sporten in te plannen in je leven, doordat je het gewoon vanuit huis kunt doen.

Ze bieden toffe workouts vol variatie en energie. Christina is een geboren entertainer. Haar energie spat door het beeldscherm heen. We horen vaak: “Door Christina’s enthousiasme is een workout zo voorbij”. “Het is net of Christina bij me in de woonkamer staat”.

Zo hopen ze vrouwen steeds weer te motiveren om te BLIJVEN trainen. Dit is namelijk zó belangrijk. Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor hoe je je mentaal voelt.

Hun studio staat voor variatie, afwisseling en originaliteit. Niet een training is hetzelfde. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit Studio HIIT, Studio Strength en Studio Fire. Dit zijn pittige workouts, waarbij het beter is om deze niet elke dag te doen. Daarnaast heb je de keus uit Studio Barre, Studio Sculpt (dans en aerobics in combi met arm/billen/core), Studio Power Pilates en Studio Stretch & Relax. Dit zijn trainingen van een lagere intensiteit die mooi af te wisselen zijn met de zware trainingen.
En als je een beginner bent, kan je juist heel mooi starten met de lichtere workouts en zo langzaam opbouwen naar de zware trainingen.

Wil jij een variatie van HIIT en Barre proberen? Gewoon in je huis of tuin, wanneer het jou uitkomt? Doe mee met de Gratis Workout Challenge. 5 trainingen in 2 weken. Daarbij ontvang je motiverende mail.

Gerelateerde artikelen