mooiste wandelroutes

Zin om te wandelen? Hier vind je mooie wandelroutes

In Nederland kun je fantastisch wandelen. Maar wat zijn nu mooie wandelroutes? Santé geeft een paar tips.

Er is een aantal sites die waarop je prachtige wandelroutes kunt vinden:

Natuurmonumenten.nl

Dé plek om mooie routes door de natuur te vinden en te downloaden. Wandelen met een boswachter? Ook dat kan.

Lees ook:10x avontuurlijke wandelroutes

Ns.nl/dagje-uit/wandelen

Geen zorgen om het vervoer van en naar de vele prachtige wandelingen. De NS-wandelingen zijn niet voor niets zo geliefd, want je loopt van het ene station naar het volgende, en dat levert leuke wandelingen op.

Anwb.nl/wandelen

Wandelingen, ingedeeld op provincie, met wandelkaarten en wandelboekjes.

Wandelnet.nl

Veel wandelingen met handige zoekfunctie op locatie, type wandeling, enzovoort.

GPX

Onder wandelaars raakt de GPX steeds populairder. Het geeft meer vrijheid omdat je kunt afdwalen van het pad, maar het voorkomt ook dat je doelloos rondjes loopt door het bos op zoek naar daar waar je de auto of fiets had geparkeerd. Maar het leukste van wandelen met GPX is dat het iets extra’s toevoegt aan de wandeling. Als een echte padvinder volg je de coördinatiepunten en moet je telkens weer ontdekken hoe je aan de andere kant van de sloot of van dat dichtbegroeide takkenbos komt.

Staatsbosbeheer, maar ook heel veel wandelsites, hebben inmiddels GPX-wandelingen op de site. En als je in je telefoon naar een GPX-reader zoekt kun je de wandeling daarin downloaden.

Kahoot

Kahoot is onder wandelaars een van de meest gebruikte apps om mee te wandelen. Je kunt gratis een kaart van je eigen gebied downloaden en tegen een klein bedrag in een keer de wereldkaart kopen. Voordeel is dat je de wandeling heel makkelijk offline kunt gebruiken, nadeel is dat Kahoot je daarna overstelpt met e-mails. Die kun je uitzetten natuurlijk, maar ook dan weten ze je nog behoorlijk goed te vinden. Hotmail-adresje gebruiken dus als je je aanmeldt. Leuk aan Kahoot is dat je ook inspiratie krijgt van andere wandelaars.

Tip van de redactie

Wandelen zonder blaren, met deze loperswol

Gerelateerde artikelen