Untitled Design 19

Vijf meest gemaakte fitnessfouten

Sport jij in de sportschool? Let dan op of je de oefeningen wel goed uitvoert. Misschien heeft jouw uitvoering helemaal geen effect of vergroot je de kans op blessures. Dit zijn de vijf meest gemaakte fitnessfouten.

De leuning van de lopende band vasthouden

Het is loopt een stuk makkelijker, maar je verbrandt veel minder calorieën. Beweeg juist je armen actief mee tijdens het hardlopen.

Lees ook:Zou jij zwaarder moeten trainen?

Je onderrug gebruiken op de roeimachine

Deze oefening is goed voor je conditie. Let tijdens het uit voeren op dat de kracht alleen vanuit je benen komt. Zet je kracht vanaf je onderrug? Dan maak je kans op een rugblessure.

Te lichte gewichten

Ben je bang om te veranderen in een bodybuilder of soms liever lui dan moe? Het komt vaak voor dat vrouwen te lichte gewichtjes gebruiken. Durf een tandje bij te zetten en daag jezelf uit! Test: Als je meer dan tien keer achter elkaar het gewicht kunt op tillen, is het te licht. Toch maar één of twee kilo extra proberen dan!

Te traag joggen

Of je nu hardloopt op de lopende band of in het park, met een zacht drafje val je niet af en maak je geen spieren aan. Je voelt je misschien wel fitter, maar veel voor je lichaam gebeurt er niets. Probeer het tempo op te voeren en doe een intervaltraining!

Apparaten verkeerd instellen

Het is verleidelijk om neer te ploffen op een fitnessapparaat en het gewicht net te laag in te stellen. Je lichaam raakt gewend aan een bepaald gewicht, waardoor er weinig tot geen effect meer plaats vindt. Bovendien heb je door het gemakkelijke bewegen sneller kans op blessures. Voer het aantal kilo’s op tot dat je de oefening nog net aan kan. Let er daarbij wel op dat je de beweging helemaal afmaakt. Zweten maar!

Beeld: GettyImages Bron: Santé juni 2015 Tekst: Esma Linnemann

Gerelateerde artikelen