anti-stress cadeau

Verminder je stress met dit anti-stress cadeau

De kinderen zijn thuis. Het werk gaat door. En zeg nou zelf: dat is nu niet echt een combinatie waar je ontspannen van wordt. De sportieve dames van work-out platform Studio C Online kunnen erover meepraten en hebben daarom voor jou een speciaal anti-stress cadeau!

Terwijl we work-out video’s opnemen, zetten we de kinderen aan het huiswerk. In de hoop dat het in ieder geval een half uur stil is. Na 5 minuten gaat de deur open: “Mam, ik snap de som niet.” Christina springt lekker door, Heidy lost het op. 10 minuten later…”Mam, ik ben klaar. Wat moet ik nu doen?” Christina springt lekker door, Heidy zet ze aan de volgende taak. Gelukkig staat er na 30 minuten een video op tape. Een speciale work-out dit keer: Studio Quarantaine. 15 minuten alle stress en frustratie eruit. Daarna 15 minuten helemaal zen worden. Just what we need! En daarom krijg jij deze training cadeau!

Lees ook:10x ontstressen en ontspannen

Stress in tijden van corona

Je bent vrouw. Moeder. Partner. En je hebt een baan. Voor de coronacrisis zorgde dit vaak voor stress. Want naast al deze rollen, had je ook nog tig afspraken. Kinderen naar de sport, naar de kapper, koffie drinken met vriendinnen. Al deze taken en afspraken vallen nu weg. En hoewel je nu waarschijnlijk niet vrolijk wordt als je naar je kapsel in de spiegel kijkt; de hele ratrace van altijd maar ergens op tijd moeten zijn, is even weg. Dat is aan de ene kant het voordeel van deze nare tijd.


Grote kans echter dat er andere stress voor terug is gekomen. Thuiswerken met kinderen om je heen: “Hoe krijg ik in vredesnaam mijn werk gedaan?!” Je tweede baan als juf gaat je niet zo goed af. Je eet en drinkt misschien meer deze periode waar je van baalt. Je mist het praatje bij de koffiemachine op je werk of gezellige borrels bij vrienden in het weekend. Je inkomen is weggevallen of je vraagt je af of je binnenkort nog wel een baan hebt. Stress, stress, stress

Wat doet stress met je lichaam?

Langdurige stress is NIET goed voor je. Als je stress hebt, gebeurt er van alles in je lichaam. Dit begint in je hersenen. Die geven je bijnieren een signaal om adrenaline aan te maken. Hierdoor gaat je bloeddruk en je hartslag omhoog, versnelt je ademhaling en spannen je spieren zich aan. Daarnaast wordt er extra cortisol aangemaakt, het stresshormoon. Je bent klaar om te vechten, vluchten of te presteren. Dit is dus heel goed en nodig… mits het van korte duur is.

Het probleem is dat veel mensen tegenwoordig chronische stress hebben waardoor al deze processen de hele dag in het lichaam gaande zijn. Dit tast je hersenen aan en leidt uiteindelijk tot symptomen als hartproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen, overgewicht, depressiviteit en burn-out. Hier word je niet echt vrolijk van. Maar er is goed nieuws!

Sporten helpt tegen stress

Onze hersenen zijn flexibel en kunnen weer herstellen. Door het lichaam voldoende herstelmogelijkheden te bieden met slaap en ontspanning, gezonde voeding EN met beweging!  

Sport en bewegen heeft een positief effect op het verminderen van stressklachten. En op het herstel van de (hersen)schade als gevolg van stress. Hierbij is het belangrijk dat je hartslag omhooggaat. Dan komen er stofjes vrij, zoals endorfine, die ervoor zorgen dat de cortisol in je lichaam daalt. Daarnaast geven deze stofjes je een goed gevoel. Sporten helpt ook om je hoofd leeg te maken, waardoor je na je training het gevoel hebt dat je meer aankunt.

Blijf dus vooral bewegen en trainen! En dat hoeft echt niet veel tijd te kosten. Kort en intensief trainen is juist veel effectiever. Doe daarom mee met deze work-out, speciaal ontwikkeld voor deze crisistijden: Studio Quarantaine. Eerst 15 minuten intensief trainen met het doel om alle stress en frustratie er letterlijk uit te rammen. Daarna mag jij 15 minuten stretchen en relaxen en even helemaal zen worden. Zoals je net hebt kunnen lezen zijn beiden enorm belangrijk om stress te voorkomen en stressschade te herstellen. Doe je mee? Ga hier naar de workout.

Wie zitten erachter Studio C Online?

Studio C Online

Christina en Heidy zijn oprichters van het online work-outplatform Studio C Online.

Als werkende moeders weten ze hoe druk het leven kan zijn. Met Studio C Online willen ze het daarom makkelijker maken om sporten in te plannen in je leven, doordat je het gewoon vanuit huis kunt doen.

Ze bieden toffe workouts vol variatie en energie. Christina is een geboren entertainer. Haar energie spat door het beeldscherm heen. We horen vaak: “Door Christina’s enthousiasme is een workout zo voorbij”. “Het is net of Christina bij me in de woonkamer staat”.

Zo hopen ze vrouwen steeds weer te motiveren om te BLIJVEN trainen. Dit is namelijk zó belangrijk. Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor hoe je je mentaal voelt.

Gerelateerde artikelen